21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSamsung a realizat primul modem 5G pentru mașini

Samsung a realizat primul modem 5G pentru mașini

Coreenii de la Samsung au anunţat mai multe soluţii pentru maşini, în frunte cu un modem 5G, care promite viteze de download de până la 5,1Gbps.

Pentru că maşinile calcă pe urmele smartphone-urilor în materie de conectivitate, folosirea unor modemuri 5G pentru transferul de date are sens pentru producători, iar Samsung are deja o soluţie pentru aceştia.   Exynos Auto T5123 este primul modem 5G creat special pentru maşini. Automobilele nu pot folosi aceleaşi modemuri ca smartphone-urile, astfel că trebuie dezvoltate modemuri speciale pentru acestea.  

În fapt, T5123 este mai mult decât un simplu modem. Acesta are în dotare două nuclee CPU Cortex-A55 şi va furniza sistemului de navigare datele de localizare GPS.  

Alături de modemul Exynos Auto T5123, Samsung are acum şi un chipset care se doreşte a fi creierul centrelor de infotainment de pe modelele din gamele de mijloc şi de top. Exynos Auto V7 foloseşte până la 32GB LPDDR4x RAM (68.3 GB/s), 8 nuclee CPU Cortex-A76 tactate la 1,5GHz şi 11 nuclee grafice Mali-G76.  

Exynos Auto V7 suportă până la 4 ecrane, putând fi folosit atât pentru ecranele din faţă, cât şi pentru cele dedicate pasagerilor din spate, dacă este cazul.

În acelaşi timp V7 merge cu până la 12 camere ce pot fi folosite pentru creşterea câmpului vizual sau parcare asistată.   Noile soluţii Samsung pentru zona auto se află deja în plin proces de producţie în masă.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS