8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoDuba care salvează planeta: curăță aerul și se încarcă de la soare

Duba care salvează planeta: curăță aerul și se încarcă de la soare

-

Mercedes Sustaineer este cea mai nouă mașină care își propune să fie o alternativă ecologică pentru transportul de marfă. Conceptul creat de Daimler nu doar că își extinde autonomia cu panouri solare, dar și sporește calitatea aerului din împrejurimi.

Mercedes Benz face progrese importante când vine vorba de dezvoltarea unor mașini electrice, iar eforturile în acest sens nu vizează doar limuzine de lux precum S Classe. Producătorul nemțesc tocmai a dezvăluit o dubă de dimensiuni generoase care, pe lângă faptul că este complet electrică, are performanța de a îmbunătăți calitatea aerului din mediul înconjurător.

Nici măcar nu contează viteza de deplasare. Filtre de particule fine instalate pe partea frontală și sub mașină reduc nivelul de poluare. Tot la capitolul sustenabilitate intră și discurile de frână din fontă placate cu un strat ceramic. Acestea reduc volumul de praf din aer și limitează uzura în timp.

Cât de bun este Mercedes Sustaineer pentru mediu

Pentru a-și micșora amprenta asupra mediului înconjurător, duba concept utilizează panouri solare pe întregul acoperiș. Acestea facilitează și încărcarea unui număr mare de alte echipamente, chiar și când Sustaineer stă pe loc.

Caroseria mașinii include o serie importantă de materiale reciclate, iar procesul de încălzire pentru pasageri se face într-o manieră cât se poate de ecologică, pentru a nu risipi energia. De exemplu, accentul se pune pe încălzirea din scaune sau chiar și prin intermediul centurii de siguranță. Nu se mai încălzește inutil întreaga cantitate de aer din mașină.

Până și poluarea fonică este redusă, datorită sistemului electric de propulsie și al cauciucurilor cu rezistență redusă. Dacă te gândești că trântești portiera și faci gălăgie, Mercedes a găsit o soluție și pentru asta.

Pe partea de siguranță, o cameră monitorizează atent condițiile de drum și partajează informațiile legate de gropi cu autoritățile. Oglinzile digitale sunt de fapt ecrane care oferă o imagine mult mai clară a mediului înconjurător. Momentan nu există niciun plan ca Mercedes Sustaineer să devină un vehicul comercial, dar toate tehnologiile din interior își vor găsi locul în alte creații ale nemților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS