16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoPrima motocicletă zburătoare, pusă în vânzare în Japonia

Prima motocicletă zburătoare, pusă în vânzare în Japonia

Un startup japonez, susţinut, între alţii, de jucătorul de fotbal Keisuke Honda, speră să atragă cumpărătorii bogaţi de supermaşini cu o motocicletă zburătoare de 77,7 milioane de yeni (680.000 de dolari), care a fost pusă în vânzare marţi, informează G4media.

Hoverbike-ul „XTurismo Limited Edition”, dezvoltat de startupul de drone A.L.I. Technologies din Tokyo, este echipat cu un motor convenţional şi patru motoare cu baterii, care poate zbura timp de 40 de minute cu viteze de până la 100 de kilometri pe oră.

”Până acum exista opţiunea de a circula pe pământ sau la mare înălţime. Sperăm să oferim o nouă metodă de deplasare”, a declarat directorul general al firmei, Daisuke Katano.

Momentan poate fi folosită doar pe pistele de curse

Vehiculul, vopsit în negru şi roşu, are forma unei motociclete aşezată pe tălpi.

Startupul, ai cărui susţinători includ Mitsubishi Electric şi Kyocera, a prezentat motocicleta zburătoare cu un zbor scurt la o pistă de curse din apropierea Muntelui Fuji.

Katano a spus că, pe termen scurt, utilizarea motocicletei va fi limitată la astfel de locuri, iar acestea nu vor avea voie să zboare peste drumurile aglomerate ale Japoniei.

Dar motocicleta ar putea fi folosită de echipele de salvare pentru a ajunge în locuri greu accesibile, a spus el.

Reglementările stricte din Japonia, determinate de preocupările legate de siguranţă, au împiedicat dezvoltarea unor sectoare precum transporturile în sistem de ride-sharing.

Modificările aşteptate ale reglementărilor ar putea extinde potenţialele aplicaţii ale motocicletei zburătoare, a spus Katano.

Investitorii alocă fonduri unor startupuri de la Joby Aviation din California la AIR din Israel, care promit să inaugureze o eră a transportului aerian personal, de la jetpackuri până la taxiuri zburătoare.

Succesul comercial pentru A.L.I. Tehnologies, ai cărei furnizori includ producătorul de motoare Kawasaki Heavy, ar contribui la consolidarea avantajului industrial al Japoniei pe fondul unei treceri generaţionale către noi tehnologii, cum ar fi vehiculele autonome şi electrice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS