21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoModelul Puma produs la Craiova va concura în Campionatul Mondial de Raliuri începând cu sezonul 2022

Modelul Puma produs la Craiova va concura în Campionatul Mondial de Raliuri începând cu sezonul 2022

Echipa M-Sport Ford World Rally prezintă noua variantă hibridă a modelului Puma Rally1 care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) FIA din 2022. Noul concurent din WRC își face debutul global astăzi în cadrul Goodwood Festival of Speed. Puma Rally1 are un sistem de propulsie Plug-in Hybrid și va folosi în competițiile de anul viitor un combustibil 100% sustenabil.

M-Sport Ford World Rally Team (WRT) a prezentat astăzi, la Köln, Germania, în premieră, noua mașină de rally Puma Rally1 care va introduce o nouă eră a electrificării în istoria competițiilor din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), începând cu 2022, potrivit unui comunicat al Ford Romania.

Noul Ford Puma Rally1 își face debutul la nivel mondial, la Goodwood Festival of Speed, în West Sussex, Marea Britanie, și dispune de un propulsor hibrid de nouă generație care combină perfect performanța remarcabilă a motorului pe benzină EcoBoost de 1,6 litri turbo-alimentat, cu un motor electric sofisticat de 100 kW și baterie de 3,9 kWh.

Compania a anunțat la începutul acestui an că 100% din gama sa de autoturisme din Europa va fi fără emisii

Expresia supremă a plăcerii de a conduce oferită clienților de SUV-ul compact Ford Puma1, produs la Craiova, se reflectă, de asemenea, și în varianta Puma Rally1, care demonstrează angajamentul Ford de a paria totul pe electrificare. Compania a anunțat la începutul acestui an că 100% din gama sa de autoturisme din Europa va fi fără emisii, complet electrică sau plug-in hybrid până la mijlocul anului 2026; trecerea în totalitate către electric se va face până în 2030.

Pilotul M-Sport Ford WRT Adrien Fourmaux, alături de pilotul de teste al echipei M-Sport Ford, Matthew Wilson, vor conduce prototipul Puma Rally1 pe celebrul deal de la Goodwood pe parcursul următoarelor zile de eveniment; acest prototip va fi apoi folosit pentru a pregăti mașina din sezonul 2022.

„Ford este 100% angajat într-un viitor electrificat“

„Ford este 100% angajat într-un viitor electrificat, iar competitivitatea intensă este responsabilă pentru multe dintre inovațiile care apar astăzi pe mașinile noastre de serie”, a declarat Mark Rushbrook, director global, Ford Performance. „M-Sport Ford Puma Rally1 va supune puterea hibridă la testul suprem și va demonstra că tehnologia este capabilă să ofere performanțe extraordinare.”

Noul sistem sofisticat cu propulsie plug-in hybrid va oferi performanțe la nivel de competiție

M-Sport Ford și-a anunțat la începutul acestui an angajamentul său pentru un nou acord de trei ani care introduce tehnologia hibridă la nivelul superior al competițiior globale de rally. Noul sistem sofisticat cu propulsie plug-in hybrid va oferi performanțe la nivel de competiție, precum și capacitatea de deplasare între orașe, localități și parcurile de service, între probe, folosind numai energia electrică.

The M-Sport Ford World Rally Team (WRT) today revealed for the first time a prototype of the new Puma Rally1 rally car that will help usher in an exciting new era of electrified competition in the FIA World Rally Championship (WRC) from 2022.

Sistemul hibrid al Puma Rally1 funcționează utilizând principii similare cu versiunea de stradă Puma EcoBoost Hybrid, produsă de Ford la Craiova. Sistemul de propulsie captează energia pierdută în mod normal în timpul frânării și rulării libere și o stochează într-o baterie care poate alimenta un motor electric pentru a crește eficiența consumului de carburant în timpul rulării sau pentru a oferi un spor de performanță – în cazul Puma Rally1 până la 100 kW pentru impulsuri multiple de până la trei secunde în timpul conducerii sportive.

Având o greutate de 95 kg, sistemul hibrid este răcit cu lichid și aer

Similar cu tehnologia Plug-In Hybrid, disponibilă pentru clienții Ford pe vehicule precum Kuga Plug-In Hybrid, acumulatorul poate fi reîncărcat folosind o sursă de alimentare externă în punctele de service între etape, cu o reîncărcare care durează aproximativ 25 de minute. Având o greutate de 95 kg, sistemul hibrid este răcit cu lichid și aer și este găzduit într-o carcasă cu rezistență balistică, pentru a rezista la impactul cu rămășițele și forța inerțială în caz de accident.

În plus, din sezonul 2022, concurenții FIA WRC Rally1 vor folosi un carburant fără surse fosile, compus din elemente sintetice și biodegradabile pentru a produce un combustibil 100% sustenabil.

„Introducerea tehnologiei hibrid va face ca mașinile să fie mai puternice ca oricând“

„Noua eră a mașinilor WRC reprezintă unul dintre cele mai mari progrese tehnologice din istoria Campionatului. Introducerea tehnologiei hibrid va face ca mașinile să fie mai puternice ca oricând, reflectând în același timp direct grupurile de propulsie prezente pe modelele de stradă”, a declarat Malcolm Wilson OBE, director general, M-Sport. „Trecerea la Puma este foarte interesantă, deoarece numele are deja o istorie în motorsport, mașina arată fantastic și abia aștept să o văd la linia de start a celebrului Raliu de la Monte Carlo, la începutul anului 2022.

Lansarea acestei noi mașini la Goodwood este, de asemenea, specială, acesta fiind unul dintre cele mai emblematice evenimente din calendarul de motorsport. Eu și întreaga echipa M-Sport așteptăm cu nerăbdare să continuăm parteneriatul de succes cu Ford pentru a oferi rezultate și pentru a menține Ford pe primul plan în această nouă și foarte interesantă eră”, a spus Wilson.

Ford are un parteneriat continuu cu M-Sport începând cu 1997

Ford are un parteneriat continuu cu M-Sport începând cu 1997, asigurând șapte Campionate Mondiale de Raliuri FIA și peste 1.500 de victorii pe probe. Noua Puma Rally1 va înlocui modelul M-Sport Ford Fiesta WRC, care a obținut trei titluri în Campionatul Mondial de Raliuri, de la introducerea sa în 2017.

Cu performanțe puternice, răspuns imediat și consum de carburant optimizat, utilizând tehnologia de propulsie mild-hybrid de 48 de volți, Ford Puma a introdus în segmentul SUV-ului compact plăcerea condusului, dar și un design de excepție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS