8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoHyundai a prezentat un nou concept de mașină cu picioare

Hyundai a prezentat un nou concept de mașină cu picioare

-

Hyundai a dezvoltat în California un concept de mașină robotică ce are și roți, dar și patru picioare. Pe unde nu se poate conduce, ea poate urca folosindu-se de picioare. Este al doilea astfel de concept, după ce acum doi ani la CES Hyundai prezenta un concept numit Elevate în care puteau fi transportați și oameni.

Hyundai TIGER X1 a fost dezvoltat la studioul New Horizons Studio din Mountain View, California, studio deschis în 2020 de companie. Hyundai are planuri mari pe partea de robotică și a cumpărat anul trecut și Boston Dynamics, companie ce a fost deținută de Google și a prezentat o serie de roboți faimoși în ultimul deceniu, cum ar fi Spot și Atlas, potrivit HotNews.

TIGER este un vehicul experimental autonom

TIGER este un acronim pentru ”Transforming Intelligent Ground Excursion Robot” și conceptul X! este un vehicul experimental autonom care nu poate duce persoane. Este gândit pentru a duce încărcături în zone extrem de accidentate sau pentru locuri unde s-a petrecut un dezatru (cutremur, de exemplu).

Când terenul devine extrem de accidentat, intră în acțiune patru tije lungi

Poate merge pe cele patru roți, dar când terenul devine extrem de accidentat, intră în acțiune patru tije lungi. TIGER merge pe aceste picioare, putând să urce scări sau pante abrupte.

Vehiculul se poate conecta și la o dronă

Vehiculul se poate conecta și la o dronă care îl poate duce în diverse locuri și cele două se pot încărca reciproc, în funcție de nevoie.

Cei de la New Horizons Studio spun că un astfel de vehicul poate fi folosit și pe post de rover care să exploreze alte planete.

Este clar că TIGER X1 nu va fi vândut prea curând publicului larg, mai ales că prețul ar fi cu siguranță extrem de ridicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS