10.9 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Auto Producătorul american al legendarei motociclete Harley-Davidson părăsește India

Producătorul american al legendarei motociclete Harley-Davidson părăsește India

Producătorul american al legendarei motociclete Harley-Davidson a anunțat joi că pleacă din India. Este ultimul producător străin din sectorul auto care s-a retras din țară, potrivit HotNews.

Harley-Davidson a declarat într-un comunicat că își va închide fabrica de asamblare din Bawal în Haryana (Nord). De asemenea, va reduce dimensiunea sucursalei sale comerciale din India. Șaptezeci de locuri de muncă vor fi tăiate.

Producătorul, care prognozează costuri suplimentare de restructurare de 75 de milioane de dolari, declară că decizia sa de „închidere a activităților sale de vânzare și producție în India” face parte dintr-un plan de restructurare inițiat în aprilie, numit „The Rewire”.

Creată în 1903, Harley-Davidson are în total aproximativ 6.000 de angajați

Creată în 1903, Harley-Davidson, care are în total aproximativ 6.000 de angajați, a anunțat în iulie tăiereaa 700 de locuri de muncă ca parte a acestui plan. Pe lângă impactul imediat al pandemiei de Covid-19 asupra cifrei de afaceri, vânzările sale s-au erodat în ultimii ani, în special în Statele Unite, principala sa piață.

În India, Harley-Davidson a deschis o sucursală în iulie 2010

În India, cea mai mare piață de motociclete din lume, Harley-Davidson a deschis o sucursală în iulie 2010. Asta pentru a-și comercializa anumite produse cum ar fi roțile, înainte de a-și lansa fabrica de asamblare în 2011.

Producătorul s-a confruntat cu tarife majorate cu până la 100% de India

În plus față de încetinirea cererii în cea de-a treia cea mai mare economie din Asia, chiar înainte de pandmeie, producătorul s-a confruntat cu tarife majorate cu până la 100% de India. De asemenea, și cu concurența unor mărci mai ieftine, precum cea a producătorului local Hero MotoCorp sau a motocicletelor japoneze Honda.
În 2019, președintele SUA, Donald Trump, a denunțat aceste tarife drept „inacceptabile”. India a ajuns să le reducă la jumătate. Pierderile au continuat, însă, pentru marca americană.

Alți producători auto americani au părăsit India recent

Alți producători auto americani au părăsit India recent. Ford Motor a plecat în 2019, mutându-și operațiunile locale într-o societate mixtă cu producătorul auto indian Mahindra & Mahindra. General Motors a decis în 2017 să-și închidă operațiunile în India.

Piața auto indiană este dominată de producătorul japonez Suzuki.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Iohannis: În acest moment, nu vorbim de lockdown la...

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o...

ȘTIRI GdS

Dacia lansează în România versiunea Pick-Up a modelului Duster

O versiune de Duster Pick-Up va fi lansată de Dacia în România. Aceasta are o benă de 1,65 metri lungime, sarcină utilă...

Producția auto Dacia și Ford, în scădere faţă de...

Producția de automobile în România a scăzut cu 14% în primele nouă luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut.

Ce mașini nu mai pot fi înmatriculate începând cu...

Anumite mașini nu mai pot fi înmatriculate în România începând cu 1 ianuarie 2021. Registrul Auto Român a anunțat că va schimba...

În septembrie, vânzările de autoturisme Dacia în Europa au...

În septembrie, vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în Europa un avans de 33,1%. Conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA)...

Renault prezintă Dacia Spring, primul model 100% electric al...

Primul model 100% electric de la Dacia, botezat Spring, va fi prezentat, joi, de către francezii de Renault în cadrul evenimentului dedicat...

Care sunt cele mai vândute mașini din România în...

În primele nouă luni ale anului, piaţa auto din România a înregistrat o scădere de 32,3%, faţă de aceeaşi perioadă din 2019....