25.8 C
Craiova
duminică, 19 septembrie, 2021
Știri de ultima orăMagazinAutoNoul SUV Dacia cu șapte locuri a intrat în faza de testare rutieră

Noul SUV Dacia cu șapte locuri a intrat în faza de testare rutieră

Au început testele pentru viitorul SUV al mărcii Dacia, unul mai mare decât Duster. Se testează, deocamdată, elementele tehnice ale viitorului model, potrivit unor imagini surprinse de jurnaliștii francezi, care nu dau însă detalii despre cum va arăta noul membru al familiei Dacia.

Viitorul SUV Dacia cu șapte locuri a intrat în faza de testare rutieră. Jurnaliștii revistei franceze L’Argus au surprins viitorul model al mărcii românești ascuns sub caroseria unui Renault Scénic, potrivit Digi24. Inginerii Renault au folosit o caroserie diferită de cea pe care o va avea în versiunea de serie pentru a testa elementele tehnice ale viitorului model. Folosirea acestei caroserii ne dă, însă, o idee despre dimensiunile mașinii. Aceasta va avea între 4,5 și 4,6 metri, adică o lungime apropiată de cea a lui Lodgy.

Noul model va beneficia și de o nouă platformă tehnică

Noul model va beneficia și de o nouă platformă tehnică, cea a modelului Clio 5. Aceasta este aceeași pe care vor fi construite și noile Sandero și Logan. Acest lucru înseamnă că va beneficia de noi tehnologii, precum frânare de urgență automată şi monitorizarea punctului mort, dar și de posibilitatea introducerii de motoare de ultimă generație, inclusiv unele hibrid.

Noul model Dacia ar urma să fie construit în uzina Renault din Maroc

Noul model Dacia ar urma să fie construit în uzina Renault din Maroc. Aici sunt fabricate acum modelele Dokker, Lodgy, Logan și Sandero.

Lodgy și Logan MCV, care aveau și versiuni de șapte locuri, ar urma să dispară

De altfel, Lodgy și Logan MCV, care aveau și versiuni de șapte locuri, ar urma să dispară pentru a face față noului model. Nu se știe deocamdată ce nume va purta acesta. Cel mai probabil, Renault va renunța la denumirea Lodgy, model care a dezamăgit în ultima perioadă.

Viitorul SUV cu șapte locuri al producătorului autohton ar urma să fie prezentat public spre sârșitul anului 2021 și va fi disponibil la vânzare din 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Halep, după nunta cu Iuruc: „Sunt într-un moment de...

Simona Halep a declarat, vineri seară, că se află...

ȘTIRI GdS