10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoID.4, primul SUV electric produs de Volkswagen care promite o autonomie de 500 km

ID.4, primul SUV electric produs de Volkswagen care promite o autonomie de 500 km

În Germania, Volkswagen a început producția unui model de SUV electric de la care are mari așteptări: ID 4 care promite o autonomie de 500 km.
Este al doilea model din familia ID cu care grupul german speră să ajungă să vândă un milion de mașini pur electrice pe an, în 2025, potrivit Autocar UK

Volkswagen a investit 1,2 miliarde euro pentru a retehnologiza uzina germană din Zwickau. Aceasta va ajunge să producă 300.000 de mașini electrice/an.
ID 4 are 4,6 metri lungime. Presa scrie că va urma un nou model, ID 5 care va fi un SUV cu look de coupe.

ID 4 va fi construit și în SUA și China

ID 4 va fi construit și în SUA și China, fiind al doilea vehicul realizat pe noua platformă MEB dedicată vehiculelor electrice. Primul este hatchback-ul ID 3 de la care germanii au așteptări foarte mari.

ID 4 va fi lansat mai întâi în varianta cu tracțiune spate

ID 4 va fi lansat mai întâi în varianta cu tracțiune spate. Apoi va avea și o versiune cu tracțiune integrală. Vor fi disponibile mai multe tipuri de baterie, cea mai puternică, de 83kWh, urmând să ofere o autonomie de până la 500 km.

ID 4 ar fi trebuit să fie lansat la salonul auto de la New York. Acesta a fost însă amânat din cauza pandemiei. Lansarea se va întâmpla în următoarele luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS