17.9 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Primul stat care le permite mașinilor zburătoare să circule pe drumurile publice

Primul stat care le permite mașinilor zburătoare să circule pe drumurile publice

Primul stat din lume care le permite mașinilor zburătoare să circule pe drumurile publice este New Hampshire din SUA, scrie go4it.ro. Asta deși nu există încă un model de astfel de vehicul aflat în producție de serie.

Miercuri, legislativul din capitala Concord a modificat legislația transporturilor pentru a le permite acestor vehicule să circule legal pe străzi, transmite CNET.

Trebuie precizat că mașinile nu au voie să zboare, ci doar să ruleze pe șosele, ca vehicule tradiționale, folosind roțile. Acest lucru le va permite șoferilor (sau piloților?) să se obișnuiască cu aceste mașini.

O piață care nu este aglomerată, deocamdată

Deși nu există astăzi în producție, sunt câteva companii care dezvoltă astfel de vehicule. Printre acestea se numără Terrafugia, cumpărată de compania chineză Geely, și Samson Sky, din SUA.

Potrivit Terrafugia, 100 de persoane lucreză la proiectul său de mașină zburătoare.

Samson Sky intenționa să lanseze un vehicul, numit Switchblade, în 2019. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar compania a intrat într-un con de umbră.

O altă companie care dezvoltă, în Europa, o mașină zburătoare este AeroMobil.

Alții dezvoltă drone taxi

Alte companii lucrează la vehicule cu decolare și aterizare verticală. Uber a prezentat un astfel de vehicul aerian, numit eCRM-003.

De asemenea, Ehang, o companie din China, a demonstrat noile sale taxiuri zburătoare în SUA. Aceasta este, practic, o dronă electrică care poate găzdui două persoane.

La sfârșitul anului 2018, banca americană Morgan Stanley estima că piața mașinilor zburătoare va avea, într-un scenariu optimist, o valoare de 2.900 de miliarde de dolari în 2038.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

77 de cazuri noi de COVID-19 în Dolj

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi sunt...

ȘTIRI GdS

Orașul Siret, în scenariul roșu: Se închid școlile, restaurantele...

Orașul Siret din județul Suceava a intrat în scenariul roșu, astfel că se închid școlile, restaurantele și cafenelele, iar slujbele la biserică...

Donație a Ford România pentru Poliția de Frontieră

Ford România are în curs de livrare 50 de unități Transit AWD către Pro Optica S.A. în cursul acestui...

Ford investeşte 700 de milioane de dolari pentru a...

Producătorul auto american Ford Motor va construi cea mai modernă fabrică a sa. Aici va fi produsă noua generaţie a camionetei F-150...

Greta Thunberg, propusă pentru a câştiga Premiul Nobel pentru...

Activista pentru mediu Greta Thunberg a fost propusă, din nou, pentru a câştiga Premiul Nobel pentru Pace. Şansele de a-l câștiga au...

Ambulante COVID-19 false în Mexic

În Mexic circulă ambulanțe COVID-19 false, iar pacienții care circulă cu ele plătesc sume enorme pentru serviciile medicale. Falsele...

Winston Groom, autorul romanului „Forrest Gump“, a murit

Winston Groom a murit la vârsta de 77 de ani. Acesta a fost autorul romanului „Forrest Gump“, care a stat la baza...