17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoTesla a anunțat unde va fi construită viitoarea fabrică Cybertruck

Tesla a anunțat unde va fi construită viitoarea fabrică Cybertruck

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a anunțat oficial locul în care va fi construită noua fabrică din Statele Unite a companiei unde va fi produsă camioneta electrică Cybertruck.

Tesla a ales orașul Austin, capitala statului Texas, potrivit unui anunț făcut de către Musk în timpul ședinței privind situația financiară raportată în al doilea trimestru fiscal, potrivit hotnews.ro.

O scutire de impozite în următorii zece ani, decisivă în luarea deciziei

Mai multe state americane au concurat pentru atragerea producătorului de mașini electrice.
În luarea deciziei a fost decisivă o scutire de impozite în valoare 65 de milioane de dolari în următorii zece ani. Fabrica urmează să fie construită în Comitatul Travis, „la 5 minute distanță de Aeroportul internațional Austin și 15 minute de centrul Austin”, a anunțat fondatorul companiei. Elon Musk a afirmat că fabrica Cybertruck urmează să angajeze 5.000 de muncitori.

Tesla se va alătura în Austin mai multor companii high-tech

Tesla se va alătura în Austin mai multor companii high-tech care au început să își deschidă locații în zonă în anii 1970. Acestea au fost atrase de mediul prietenos pentru afaceri și de gradul de calificare înalt al forței de muncă, printre acestea numărându-se Dell, IBM sau 3M.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS