0.5 C
Craiova
miercuri, 27 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Magazin Auto Percheziţii în Germania, Italia şi Elveţia la constructorii auto Fiat şi Iveco

Percheziţii în Germania, Italia şi Elveţia la constructorii auto Fiat şi Iveco

Parchetul din Frankfurt a anunţat astăzi că autorităţile germane, italiene şi elveţiene au efectuat mai multe percheziţii la constructorii auto Fiat şi Iveco cu privire la suspiciunile privind manipularea emisiilor poluante ale motoarelor diesel care echipează vehiculele Fiat, Alfa Romeo, Jeep şi Iveco.

Constructorul auto italo-american Fiat Chrysler (FCA) a confirmat, rândul său, că unele dintre birourile sale din Europa au fost percheziţionate în cadrul unei anchete demarate de magistraţii germani, potrivit digi24.ro.

Percheziţiile se înscriu într-o vastă anchetă de manipulare a motoarelor diesel

Percheziţiile de astăzi se înscriu într-o vastă anchetă de manipulare a motoarelor diesel, dezvăluită în urmă cu cinci ani. Aceasta a afectat întreaga industrie auto germană precum şi marii jucători internaţionali din acest sector. Scandalul Dieselgate a costat Volkswagen peste 30 de miliarde de euro, cea mai mare parte în SUA.

Ancheta se concentrează pe nouă persoane care sunt rezidente în Italia şi pe activităţile lor între 2014 şi 2019

„Anchetatorii din Germania, Italia şi Elveţia au percheziţionat zece facilităţi industriale pentru a obţine probe privind existenţa unui dispozitiv de manipulare a motoarelor diesel de către cele două companii“, au indicat autorităţile germane. Parchetul din Frankfurt a precizat că ancheta, coordonată de unitatea de cooperare judiciară a Uniunii Europene, Eurojust, se concentrează pe nouă persoane care sunt rezidente în Italia şi pe activităţile lor între 2014 şi 2019.

Sunt vizate dispozitive potenţial frauduloase care au fost identificate în două motoare diesel

Sunt vizate dispozitive potenţial frauduloase care au fost identificate în două motoare diesel, 1,3 litri Multijet şi 1,6 litri Multijet. Acestea echipează vehiculele mărcilor Alfa Romeo, Fiat şi Jeep, aparţinând grupului Fiat Chrysler, şi Iveco, aflat în proprietatea grupului italian CNH Industrial. Aceste dispozitive ar permite modificarea nivelului emisiilor poluante în momentul testelor de omologare din laborator, în ideea de a le reduce semnificativ comparativ cu nivelul real al emisiilor măsurat în momentul în care autovehiculul rulează pe şosea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

S-a scumpit modernizarea străzii Teilor

Strada Teilor din Craiova va fi modernizată cu 6,2 milioane de lei. Ea reprezintă, practic, continuarea urbană a Drumului Expres Craiova – Piteşti și face legătura cu strada Carpenului și bulevardul Decebal, via Pasajul Gârlești.

ȘTIRI GdS

Wolkswagen trebuie să plătească despăgubiri de 16,3 milioane de...

Un tribunal spaniol a impus, luni, grupului german Volkswagen plata unor despăgubiri în valoare de 16,3 milioane de euro cumpărătorilor de maşini diesel care...

Cel mai puternic SUV din lume este „sold out”

Toate cele 2.000 de exemplare Dodge Durango SRT Hellcat, considerat cel mai puternic SUV fabricat până în prezent, au fost deja vandute. Dodge Durango SRT Hellcat, al cărui motor dezvoltă 710 cp, a fost lansat în urma cu trei luni.

În România, producţia de autoturisme a scăzut anul trecut...

Potrivit datelor publicate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), producţia naţională de autoturisme a înregistrat, în 2020, un declin de 10,67%, faţă...

O companie din Israel a produs bateria pentru mașini...

O companie din Israel a reușit să producă prima baterie pentru mașini electrice care se poate încărca complet în numai cinci minute. Bateria pe litiu...

Cel mai sever declin anual al vânzărilor auto în...

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi în Europa a scăzut cu 24,3% anul trecut, la 11,96 milioane, cel mai sever declin anual de când se...

Șase producători auto opresc liniile de asamblare din lipsa...

Șase producători auto opresc liniile de asamblare din lipsa cip-urilor