33.3 C
Craiova
joi, 24 iunie, 2021
Știri de ultima oră Magazin Auto Renault, Nissan, Seat și Ferrari închid uzine din cauza coronavirusului

Renault, Nissan, Seat și Ferrari închid uzine din cauza coronavirusului

Renault, Nissan, Seat și Ferrari se numără printre constructorii care au fost nevoiți să închidă mai multe uzine din cauza lipsei de componente. Acestă lipsă este pusă pe seama restricțiilor impuse de mai multe țări în urma pandemiei de coronavirus, notează Automarket.

Mai multe uzine auto din Spania și Italia au început să aibă probleme cu furnizorii de componente ca urmare a numeroase restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus.
SEAT a confirmat oficial că cei 7.000 de angajați ai uzinei de la Martorell, din apropiere de Barcelona, vor rămâne acasă pe termen nelimitat ca urmare a unor probleme de producție și logistică. Sindicatele muncitorilor anticipează că uzina ar putea fi închisă timp de până la 6 săptămâni.

Nissan a întrerupt producția în două uzine din Spania

Între timp, Nissan a întrerupt producția la două uzine din Barcelona. Asta pentru că furnizorul de jante din localitatea Odena nu a mai putut trimite componente. În Odena au fost instituite restricții de circulație. Teoretic, livrările pot reîncepe luni, însă este posibil ca perioada în care cei 3.000 de angajați vor rămâne acasă să se prelungească.

La rândul lor, cei de la Renault au închis temporar uzinele din nordul Spaniei din lipsă de componente. „Joi nu am avut nicio problemă, dar acum oprim producția cel puțin două zile la Palencia și Valladolid”, au precizat oficialii mărcii.

Uzinele din Spania sunt afectate în special ca urmare a stării de urgență declarată de stat începând de sâmbătă. Probleme similare sunt și în Italia, care este în stare de urgență începând de luni.

Ferrari a anunțat că a închis cele două uzine din Italia până în 27 martie din cauza lipsei de componente. „Înregistrăm primele probleme serioase pe lanțul de furnizare, iar asta nu ne permite să continuăm producția”, menționează oficialii Ferrari. De asemenea, producătorul de frâne Brembo a închis temporar toate cele patru uzine din Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dezinsecție terestră pe domeniul public, în perioada 24.06-11.07.2021

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 24.06-11.07.2021, o...

ȘTIRI GdS

Dezinsecție terestră pe domeniul public, în perioada 24.06-11.07.2021

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 24.06-11.07.2021, o campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră a insecticidelor pe domeniul public, intervenție ce are ca...
00:29:04

(Video) Un bloc cu 12 etaje din SUA s-a...

O aripă a unui bloc cu 12 etaje, de lângă Miami Beach, SUA, s-a prăbușit în timpul nopții. O uriașă operațiune de salvare este...

Disputa „Odobleja“ – „Voltaire“, la o nouă rundă. Ce...

Consiliul Local Craiova a aprobat trecerea unui teren de sport şi a unei săli de sport din administrarea Liceului „Ştefan Odobleja“ în administrarea Liceului „Voltaire“. Proiectul a generat, ca de fiecare dată, discuţii aprinse.

7 decese şi 125 de pacienţi în ATI, în...

Până astăzi, 32.771 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. În intervalul 23.06.2021 (10:00) – 24.06.2021 (10:00) au...

68 de cazuri noi de COVID-19 în România

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.457 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.045.303 pacienți au fost declarați vindecați, potrivit...

Primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Delta,...

Autoritățile din România au raportat astăzi primul deces al unei persoane infectate cu varianta Delta – indiană – de Covid-19. Victima vine din județul...