21.3 C
Craiova
vineri, 14 august, 2020
Știri de ultima oră Magazin Auto Renault, Nissan, Seat și Ferrari închid uzine din cauza coronavirusului

Renault, Nissan, Seat și Ferrari închid uzine din cauza coronavirusului

Renault, Nissan, Seat și Ferrari se numără printre constructorii care au fost nevoiți să închidă mai multe uzine din cauza lipsei de componente. Acestă lipsă este pusă pe seama restricțiilor impuse de mai multe țări în urma pandemiei de coronavirus, notează Automarket.

Mai multe uzine auto din Spania și Italia au început să aibă probleme cu furnizorii de componente ca urmare a numeroase restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus.
SEAT a confirmat oficial că cei 7.000 de angajați ai uzinei de la Martorell, din apropiere de Barcelona, vor rămâne acasă pe termen nelimitat ca urmare a unor probleme de producție și logistică. Sindicatele muncitorilor anticipează că uzina ar putea fi închisă timp de până la 6 săptămâni.

Nissan a întrerupt producția în două uzine din Spania

Între timp, Nissan a întrerupt producția la două uzine din Barcelona. Asta pentru că furnizorul de jante din localitatea Odena nu a mai putut trimite componente. În Odena au fost instituite restricții de circulație. Teoretic, livrările pot reîncepe luni, însă este posibil ca perioada în care cei 3.000 de angajați vor rămâne acasă să se prelungească.

La rândul lor, cei de la Renault au închis temporar uzinele din nordul Spaniei din lipsă de componente. „Joi nu am avut nicio problemă, dar acum oprim producția cel puțin două zile la Palencia și Valladolid”, au precizat oficialii mărcii.

Uzinele din Spania sunt afectate în special ca urmare a stării de urgență declarată de stat începând de sâmbătă. Probleme similare sunt și în Italia, care este în stare de urgență începând de luni.

Ferrari a anunțat că a închis cele două uzine din Italia până în 27 martie din cauza lipsei de componente. „Înregistrăm primele probleme serioase pe lanțul de furnizare, iar asta nu ne permite să continuăm producția”, menționează oficialii Ferrari. De asemenea, producătorul de frâne Brembo a închis temporar toate cele patru uzine din Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Cod galben de ploi torențiale în weekend

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, două avertizări de Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Prima alertă vizează zece...

Interlopul craiovean Luigi Popescu, unul dintre extrădații în SUA

Interlopul craiovean Luigi Popescu, zis Luis, a fost extrădat în Statele Unite ale Americii, unde pe 25 octombrie 2019, Tribunalul Districtul de...

LPF a anunţat programul primei etape din noul sezon....

LPF a anunţat programul primei etape din noul sezon al Ligii 1. Partida dintre Sepsi Sf. Gheorghe și Universitatea Craiova a fost programată sâmbătă, 22...

România extrădează doi infractori în SUA

România urmează să extrădeze două persoane care au comis infracțiuni la nivel internațional. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel...

Vâlcea: Accident mortal la Laloșu

Un grav accident mortal a avut loc azi noapte în comuna vâlceană Laloșu, în urma coliziunii dintre două autoturisme.

Executor judecătoresc ţinut în arest de Curtea de Apel...

Executor judecătoresc ţinut în arest de Curtea de Apel Craiova.