16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoDacia va prezenta la Geneva primul său automobil electric

Dacia va prezenta la Geneva primul său automobil electric

Dacia anunță că va prezenta pe 3 martie, la Geneva, ”în premieră mondială cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață”. Este de așteptat ca modelul de oraș să coste sub 15.000 de euro. Ar putea să fie mult mai accesibil la preț după aplicarea subvențiilor. Modelul ar putea fi lansat în 2021 sau 2022, potrivit Hotnews.

”Dacia deschide un nou capitol al evoluției sale, abordând segmentul vehiculelor electrice! Standul mărcii va expune astfel, în premieră, un show-car 100% electric. O revoluție în gama Dacia, care profită de experiența de peste 10 ani a Grupului Renault în domeniul mobilității electrice”, a transmis Dacia.

Dacia va prezenta și noua motorizare TCe 100 ECO-G. Pentru a marca 15 ani de prezență comercială în Europa, Dacia va expune totodată seria limitată Anniversaire.

Dacia electrică, din 2021

Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe piață în 2021-2022 și va fi o mașină mică, de oraș, reieșea dintr-un anunț recent al Grupului Renault. Modelul Dacia electric va fi cel mai probabil bazat pe versiunea electrică a lui Renault Twingo, numită Twingo ZE, programată spre lansare în 2020(o nouă generație).

La sfârşitul anului trecut, conducerea Dacia susţinea că va lansa mai întâi mașini hibride. Acesta ar fi fost primul pas către cele electrice.

”Vom produce la Mioveni mașini hibride plug-in, mergem pas cu pas, nu vom merge din prima să facem un model 100% electric”, spunea în decembrie Christophe Dridi, șeful companiei. Acesta a mai susţinut că va fi utilizată platforma pe care este construit și noul Clio, platformă care permite și construirea de hibride plug-in. ”Suntem parte a alianței și ne putem adapta rapid. Știți cât ne-a luat să facem Logan Stepway? Doar patru luni. Așa este lumea modernă, trebuie să fii agil, să te adaptezi la context foarte rapid”.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS