8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoÎnmatricularea vehiculelor s-ar putea muta la RAR

Înmatricularea vehiculelor s-ar putea muta la RAR

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Internelor, Marcel Vela, să găsească o soluție pentru înmatricularea mai simplă a vehiculelor. Șeful Guvernului a susţinut că înmatricularea s-ar putea face într-un singur birou, care ar putea fi la Registrul Auto Român. Cererea premierului a avut loc la începutul şedinţei de guvern de luni.

Primul care a luat cuvântul a fost ministrul Marcel Vela:

„Domnule prim-ministru, aş dori să suplimentăm ordinea de zi cu un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului numărul 83/2001 privind înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple și serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Intervenim pentru…”, a susţinut Marcel Vela.

Premierul Orban a acceptat suplimentarea ordinii de zi şi venit cu o propunere.

„Că tot aţi deschis subiectul ăsta, poate găsiţi o soluţie, cu ministrul transporturilor, să îi ajutăm pe oameni, ca, atunci când se duc să-şi înregistreze la RAR, să poată să li se elibereze şi toate celelalte documente care se eliberează. Aici trebuie găsită o soluţie. Nu poţi să-i pui pe drumuri, să se ducă să stea la cozi şi la RAR şi la Interne, ca să primească plăcuţe de înmatriculare şi alte chestiuni. Trebuie simplificată procedura, unificată, oamenii se ducă într-un singur punct şi să li se rezolve problema”, a susţinut Orban.

Rămâne de văzut când va veni Ministerul de Interne cu o propunere de modificare în acest sens a OG 83/2001.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS