21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoToyota: Scad vânzările pe fond diplomatic

Toyota: Scad vânzările pe fond diplomatic

Toyota pierde vânzările de autovehicule în Coreea de Sud în urma fondului diplomatic înrăutățit dintre cele două țări. Situația a dus la boicoturi și eforturi ale consumatorilor de la Seul pentru a reduce dependența economiei de importurile din Japonia, informează reuters.com

Vânzările Toyota Motor din Coreea de Sud au scăzut cu 32% față de un an mai devreme, în timp ce vânzările Honda au derapat cu 34%, au arătat luni datele din industria din Coreea de Sud.

Deși producătorii auto încă evaluează principalii factori care au determinat scăderea lunii trecute, participanții și analiștii din industrie se așteaptă ca o campanie de boicot intensificată să afecteze cererea, pe măsură ce tensiunile diplomatice cresc.

Controale în rândul exportului

Japonia a intensificat controalele în iulie asupra exporturilor către Coreea de Sud. Japonia stârnește un boicot al consumatorilor sud-coreeni de produse și servicii japoneze, de la mașini, bere și stilouri până la tururi.

„Vizitele în showroom scad în timp ce consumatorii se opresc la semnarea contractelor”, a declarat un oficial Honda Korea, cerând să nu fie identificat din cauza sensibilității problemei.

Reprezentanții sud-coreeni pentru Honda și Toyota nu au oferit niciun comentariu cu privire la tendințele de vânzare și au spus că va trebui să evalueze motivele declinului.

Cu toate acestea, observatorii din industrie au declarat că sentimentul public a fost un factor în spatele căderilor puternice.

Datele de la Asociația Coreeană a Importatorilor și Distribuitorilor de Automobile (KAIDA) au arătat, de asemenea, vânzări de către Lexus. Ecusonul de lux Toyota este al treilea cel mai importat brand în Coreea de Sud după Mercedes și BMW, în scădere cu 25% față de luna precedentă.

Toyota: muncitori forțați în timpul războiului

Oficialii japonezi au citat motive de securitate nespecificate pentru bordurile de export către Coreea de Sud. Aceștia au subliniat, de asemenea, o eroziune a încrederii, după ce hotărârile judecătorești din Coreea de Sud, anul trecut, au ordonat firmelor japoneze să compenseze muncitorii forțați în timpul războiului. Asta a reprezentat o chestiune din care Tokyo spune că a fost soluționată printr-un tratat din 1965 care normaliza legăturile bilaterale.

Acțiunile sud-coreene s-au încheiat cu 2,6% la cele mai mici în mai bine de trei ani luni, urmărirea mișcărilor mai largi în Asia, pe măsură ce războiul comercial Sino-SUA s-a intensificat, dar și cântărit de incertitudinea cu privire la disputa diplomatică dintre Seul și Tokyo.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS