18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoNissan Juke, pregătiri pentru un nou SUV

Nissan Juke, pregătiri pentru un nou SUV

Nissan Juke continuă campania de marketing dedicată lansării noii generații. SUV-ul dezvoltat de producătorul nipon va fi expus în premieră în 3 septembrie, cu numai câteva zile înainte de startul Salonului Auto de la Frankfurt, informează automarket

Nissan face ultimele pregătiri pentru lansarea oficială a unei actualizări majore pentru Juke. SUV-ul subcompact lansat inițial în 2010 va primi în curând o nouă generație, iar Nissan a publicat, la sfârșitul acestei săptămâni, un teaser care a stârnit curiozitatea.

Juke: Keep your eyes open

Imaginea prezentată de Nissan dezvăluie semnătura farurilor noului Juke cu mesajul „Stai cu ochii deschiși”.

Dacă în primele două imagini teaser oficialii Nissan au ales să scoată în evidență semnătura luminoasă a farurilor, acum a venit momentul să cunoaștem profilul viitorului Juke.

Spre desosebire de vechea generație, noul Juke mizează pe linii ceva mai fluide, însă nici de această dată oficialii Nissan nu oferă informații suplimentare.

Gama de motorizări de la Captur

Până în acest moment, noul Juke va avea la bază noua platformă CMF-B. Aceasta reprezintă o arhitectură utilizată în prezent și de SUV-ul Renault Captur. O serie de elemente de interior vor fi preluate de pe Nissan Micra, în timp ce gama de motorizări ar urma să fie asemănătoare cu cea a lui Captur.

Japonezii vor miza pe unități pe benzină de 1.0 litri și 1.3 litri. Fanii motoarelor diesel vor putea să comande și propulsorul de 1.5 litri Blue dCi. Conform unor surse apropiate companiei, viitorul Juke ar putea primi și o versiune plug-in hybrid similară cu cea a lui Captur. SUV-ul producătorului francez folosește un motor pe benzină de 1.6 litri și două motoare electrice, iar bateria de 9.8 kWh asigură o autonomie electrică de 45 de kilometri în regim mixt.

Zvonurile spun că noua generație Nissan Juke o să fie disponibilă și cu un sistem hibrid plug-in. Acesta ar urma să fie inspirat de cel prezentat în 2016 pe conceptul Gripz. Prototipul niponilor folosea un motor electric și un propulsor pe benzină pe post de range-extender (aceeași soluție integrată cu succes pe BMW i3 REX).

Lansarea noului Juke se va face pe 3 septembrie, cu trei zile înainte de startul Salonului Auto de la Frankfurt.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS