10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoVolkswagen va lansa un SUV urban sportiv

Volkswagen va lansa un SUV urban sportiv

Volkswagen va dezvolta un SUV urban cu tentă sportivă care va fi bazat pe Polo și T-Cross, iar acesta va fi disponibil pe piață începând din 2022. Producția va avea loc la o uzină din Spania, conform automarket.ro

Popularitatea în creștere a SUV-urilor pe piața europeană determină Volkswagen să se gândească la dezvoltarea unui nou model în următorii ani.

Potrivit unor informații dezvăluite de publicația WardsAuto, constructorul german a decis să dezvolte un nou SUV urban cu elemente sportive pe care îl va prezenta oficial în a doua jumătate a anului 2021, înainte ca lansarea efectivă pe piață să aibă loc în 2022.

Producția va fi realizată în apropierea orașului spaniol Pamplona

Noul model va fi dezvoltat pe platforma MQB și va fi bazat pe subcompacta Polo și SUV-ul urban T-Cross. Producția va avea loc la uzina Landaben din apropierea localității spaniole Pamplona. De altfel, uzina a fost aleasă în special pentru că produce deja Polo și T-Cross și este una dintre cele mai eficiente facilități de producție ale germanilor.

„Întrucât noul model utilizează aceeași platformă mecanică precum modelele deja produse la Landaben, putem folosi aceleași lunii de producție ca și pentru Polo și T-Cross. Acest lucru va conduce la obținerea unor sinergii care ne vor permite să producem modelul la costuri competitive”, menționează Andreas Tostmann, membru în Comitetul Executiv al Volkswagen pentru producție și logistică.

În faza inițială, noul model va fi destinat în special pieței din Europa. Pentru moment nu se cunosc detalii specifice despre noul model, nici măcar numele pe care acesta îl va purta. Totuși, oficialii afirmă că noul SUV urban va beneficia inclusiv de versiuni hibrid și electrice, pe lângă variantele tradiționale cu motoare cu combustie internă.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS