18.1 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024

Gulaş de vită

Preparat din ingrediente simple – carne, legume şi condimente, gulaşul este extrem de savuros.

Ingrediente: 800 gr carne de viţel, 50 ml ulei, 2 cepe, 3 caţei de usturoi, 1 lingură boia dulce, 2 litri supa de vită, 1 linguriţă paprika, 1 lingură pastă de tomate, 2-3 frunze de dafin, 150 ml smântână de gătit, sucul de la o jumătate de lămâie, pătrunjel proaspăt, sare, piper

Mod de preparare:

Tăiați carnea de viţel în cuburi mari, pe care o căliţi într-o oală cu ulei. După ce carnea a devenit aurie, adaugați boia (dacă nu mâncaţi picant, puteţi omite paprika) şi mai lăsați pe foc 1-2 minute. 

Feliați cele două cepe, tăiați usturoiul în fâşii şi adăugați legumele peste carne. Mai căliți două minute, apoi adăugați pasta de roşii, supa de carne,  frunzele de dafin, sare şi piper după gust. Acoperiți oala cu un capac şi lăsați la gătit la foc mic, timp de două ore.  

Când este gata, adăugați smântâna, pătrunjelul tocat şi sucul de lămâie.

Dacă nu aveţi supă de vită, puteţi adăuga şi apă, dar nu va ieşi atât de aromat gulaşul.

Reţetă sugerată de AVIDA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS