13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Un adolescent și-a săpat o casă în grădină, după ce s-a certat cu părinții

(VIDEO) Un adolescent și-a săpat o casă în grădină, după ce s-a certat cu părinții

Andres Canto avea doar 14 ani când s-a certat cu părinții, ceea ce însemnat șase ani de muncă grea pentru a-și crea propria casă subterană în grădină.

Andres Canto s-a supărat pe părinți pentru că nu-l lăsau să poarte trening în afara casei, potrivit The Mirror.
Înfuriat de această cerere, tânărul Andres a rămas acasă în schimb. El și-a canalizat frustrarea începând să sape în grădină cu târnăcopul bunicului său. Ceea ce a început ca un act de răzbunare, a escaladat într-o obsesie de ani de zile.
Până în 2021, la șase ani după ce a lovit pentru prima dată pământul, Andres a reușit să-și creeze propria casă subterană. Locuința are o zonă de living și un dormitor.

Ascunzătoarea poate fi accesată prin trepte sculptate în pământ. Andres, care acum lucrează ca actor, are în plan să-și îmbunătățească în continuare locuința. El recunoaște că nu are nicio idee despre ce a stârnit inițial ideea de a-și pune toată frustrarea în săpătură. A început să lucreze manual la ea câteva zile pe săptămână, constatând că l-a ajutat să se relaxeze seara după școală.

Casa are living și dormitor

Proiectul a prins contur când prietenul său Andreu a adus un burghiu pneumatic. Cei doi au petrecut până la 14 ore pe săptămână săpând aproape 3 metri în pământ. Locuința se află în orașul La Romana, Spania. de multe ori era tentat să renunțe, mai ales când întâmpina obstacole. El a spus: „Uneori am dat peste o piatră mare și ar putea fi frustrant după ore de săpat că nu am făcut aproape nimic”.

Pământul a fost inițial îndepărtat manual cu găleți. Pe măsură ce Andres a mers din ce în ce mai adânc, a început să studieze tehnicile de excavare. Mai târziu a dezvoltat un sistem de scripete pentru a scoate moloz la suprafață. A consolidat tavanele folosind intrări arcuite și tavane boltite cu coloane întărite pentru a preveni prăbușirea. El estimează că proiectul l-a costat 43 de lire sterline (50 de euro).

Citește și: Stop Arsuri: A fost înființat Registrul Național Unic al Pacienților Arși

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS