22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Cocaină ascunsă în calupi de brânză gouda. Traficanții, condamnați la închisoare

(VIDEO) Cocaină ascunsă în calupi de brânză gouda. Traficanții, condamnați la închisoare

-

Doi bărbați au fost condamnați la închisoare după ce poliția a confiscat cocaină în valoare de 17,2 milioane de lire sterline. Drogurile erau ascunse în calupi de brânză gouda.

Poliția din Lancashire a descoperit, în mai anul trecut, 217 kg de cocaină – cea mai mare captură făcută vreodată. Ofițerii au percheziționat o unitate industrială din Blackburn și au tăiat blocuri de gouda. Saleem Chaudhri, de 46 de ani, a fost închis vineri pentru 27 de ani și jumătate la Preston Crown Court. El a recunoscut că a făcut trafic de cocaină. Bărbatul a fost acuzat și de spălarea banilor, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Rieddul Mohabath, de 28 de ani, a fost condamnat luni la 16 ani de închisoare după ce a pledat vinovat trafic de cocaină. Ofițerii au efectuat raidul după ce l-au văzut pe Chaudhri luând o Toyota de la un curier de droguri. El a fost oprit la Old Fire Station din Blackburn, potrivit Sky News.

Poliția a găsit drogul de clasa A, importat din Belgia, ascuns în brânză și alte blocuri în saci de gunoi gata să fie predat curierilor.
Mohabath, din Dean Road, îndruma curieri către Blackburn pentru a ridica cantități mari de cocaină, a spus poliția.

Când a fost arestat pe 3 iulie, în fața casei sale au fost găsite pungi cu cocaină într-un Audi.

Aproape 10.000 de lire sterline în numerar au fost găsite în casa lui Chaudhri. Dovezile au arătat că, între septembrie 2022 și mai 2023, acesta a acceptat să vândă peste 2.000 de kilograme de cocaină. Valoarea tranzacțiilor a fost de peste 70 de milioane de lire sterline, potrivit poliției.

Citește și: Un bărbat a aflat că este „încornorat“ cu ajutorul papagalilor săi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt: O femeie a murit după ce a fost...

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat luni,...

ȘTIRI GdS