16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinLocul din Europa unde rezidenții au ajuns să trăiască în mașini din cauza chiriilor enorme

Locul din Europa unde rezidenții au ajuns să trăiască în mașini din cauza chiriilor enorme

 Cazarea este foarte scumpă şi devine din ce în ce mai scumpă, iar chiriile sunt complet disproporţionate faţă de câştigurile celor care lucrează pe insula petrecerilor. Astfel, în Ibiza, a folosi maşina pe post de casă devine o alternativă, relatează BBC.

César Nebrera toarnă într-o cană cafeaua pe care a preparat-o pe un aragaz din portbagajul maşinii sale. Vechea sa berlină Kia, de culoare verde, stă la umbra unui copac de lângă şoseaua principală din apropierea oraşului Ibiza.

„Mi-e dor de lucrurile de bază care fac viaţa confortabilă, cum ar fi să poţi sta în picioare în propria casă, să poţi găti cum trebuie sau chiar să deschizi un sertar şi să scoţi nişte şosete”, mărturiseşte Cesar. „Acestea sunt genul de lucruri pe care le pierzi atunci când trăieşti într-o maşină”, spune el.

Maşina Kia a lui César a devenit casa lui în ultimii trei ani. Lucrează ca bucătar, dar, având în vedere că preţurile chiriilor de pe insula spaniolă Ibiza au crescut vertiginos, nu îşi permite să locuiască într-un apartament. „În Ibiza, cazarea este foarte scumpă şi devine din ce în ce mai scumpă”, spune el. „Iar costul închirierii este complet disproporţionat faţă de ceea ce câştigi. Aşa că a trăi aşa este o alternativă. Este mai puţin confortabil, dar îmi permite să continui să trăiesc pe insulă”, explică Cesar.

Alţi localnici au recurs să locuiască în corturi sau în locuinţe comune extrem de simple. Daniel Granda, purtătorul de cuvânt al Sindicato de Inquilinas de Ibiza y Formentera, o organizaţie care îi reprezintă pe chiriaşii locali, spune că astfel de situaţii devin ceva obişnuit.

Citește tot articolul aici.

CITEȘTE ȘI: Peste 7.000 de persoane, la întâlnirea cu preotul Constantin Necula, în Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS