22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Orient Express La Dolce Vita îşi începe cursele

(VIDEO) Orient Express La Dolce Vita îşi începe cursele

-

La Dolce Vita readuce la viață numele Orient Express cu călătorii cu trenul cu vagoane de dormit în Italia. Puteți experimenta epoca de aur a călătoriilor la bordul celui mai luxos tren, cu frumosul decor din anii 1960, inspirat de cea mai bună măiestrie italiană și creat de faimosul Dimorestudio.

Prețurile pentru o călătorie cu trenul cu dormitoare de lux Orient Express La Dolce Vita încep de la 1.750 lire sterline/2.100 USD/2.000 EUR per pasager pentru o călătorie de o noapte, două zile. Explorează o regiune a Italiei. Veți trăi La Dolce Vita în timp ce sunteți la bord, ceea ce înseamnă că vă veți bucura de bucătăria italiană rafinată, băuturi selectate, precum și excursii personalizate, serviciu de steward 24 de ore și divertisment sublim la bord.

Toate cabinele sunt dotate cu o baie privată, există posibilitatea de a alege între Cabine Deluxe și Cabine Suite și, de asemenea, la bord există și cabină La Dolce Vita – „Le creme de la creme“.
Italia va avea un tren de lux numit “La Dolce Vita Orient Express”, operat de compania multinaţională franceză Accor, care va circula abia din 2025, dar rezervările încep marţi, iar preţurile biletelor cresc deja puternic, relatează CNBC.
Ambele tarife au fost stabilite în timpul unei perioade de rezervare înainte de vânzare, care necesită depunerea unui avans rambursabil.

Dar tarifele de pornire au crescut acum la 3.500 de euro de persoană pe noapte, potrivit unui comunicat de presă publicat în martie. Aceasta este o creştere uluitoare de preţ cu 75% într-o perioadă de 16 luni.

Trenul este programat să înceapă să circule în primăvara lui 2025, potrivit Accor, compania multinaţională franceză de ospitalitate care operează trenul.

Creşterea preţurilor

Accor nu a răspuns direct la întrebarea CNBC cu privire la motivul din spatele creşterii abrupte a preţurilor, potrivit www.luxurytraintickets.com.
Un reprezentant a spus: ”Preţurile evoluează în funcţie de ocupare, sezon, rută şi tipul de cabină”. Cu toate acestea, din nou, trenul nu funcţionează încă.
Preţurile biletelor sunt încă mai mici decât cele ale unui alt tren care foloseşte numele ”Orient Express” în Europa – Venice Simplon-Orient-Express.

Tarifele pe noapte pentru acel tren, care este operat de compania Belmond, deţinută de grupul LVMH, încep de la 7.060 de lire sterline (8.925 de dolari) per pasager, potrivit site-ului său.

Dave Goodger, director general pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa la Tourism Economics, o companie Oxford Economics, a declarat că preţurile în creştere sunt cauzate de disponibilitatea continuă a consumatorilor de a plăti tarife mai mari pentru experienţe de lux. Dar, a spus el, probabil că acesta nu este singurul motiv.

”Cererea de călătorii de lux se reflectă în unele creşteri continue ale preţurilor. Cu toate acestea, creşterile de preţ nu sunt profitabile şi sunt în mare măsură în concordanţă cu creşterea costurilor, inclusiv cu costurile mai mari cu personalul, precum şi cu cerinţele crescute ale serviciului datoriei.”

Trenurile ”La Dolce Vita”

La Dolce Vita Orient Express al Accor urmează să parcurgă nouă rute prin Italia, inclusiv o călătorie de coastă de la Palermo la Roma şi o alta de la Roma la comuna toscană Montalcino.

Trenul ”La Dolce Vita” – care se traduce prin ”viaţa dulce” – reflectă epoca glamourului italian surprins de faimosul film din 1960 al lui Federico Fellini cu acelaşi nume.

Filmul este, probabil, cunoscut cel mai mult pentru scena în care actriţa Anita Ekberg a făcut baie în Fântâna Trevi, un grst pentru care turiştii pot fi amendaţi cu o sumă uriaşă.
Rezervările pentru tren se deschid prin telefon pe 2 aprilie şi prin site-ul web al trenului din 24 aprilie.

Accor intenţionează să lanseze un alt tren – numit ”The Orient Express” – folosind vagoane restaurate din secolul al XIX-lea, care au făcut parte odată din trenul istoric ”Nostalgie-Istanbul-Orient-Express”.

Trenul va parcurge diverse rute prin Europa, inclusiv ruta emblematică Paris-Istanbul. Iniţial programat să fie lansat în acest an, trenul este acum programat să înceapă serviciile în 2026.

Citeşte şi: (VIDEO) Trump plătește o garanție de 175 de milioane de dolari în cazul fraudei civile din New York

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Marian Vasile de la AUR promite taxe şi...

Candidatul AUR la Primăria Craiova, Marian Vasile, a declarat,...

ȘTIRI GdS