20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStudiu: Interacțiunea cu câinii poate activa mai multe zone ale creierului

Studiu: Interacțiunea cu câinii poate activa mai multe zone ale creierului

Dacă te relaxezi jucându-te cu câinii sau vizionând videoclipurile lor adorabile pe rețelele de socializare, s-ar putea să faci chiar bine, scrie CNN.

Mai multe studii au arătat beneficiile emoționale, fiziologice și cognitive ale interacțiunilor cu animalele, în special cu câinii. Este vorba despre creșterea energiei, creșterea emoțiilor pozitive sau scăderea riscului de pierdere a memoriei. Acesta este motivul pentru care intervențiile de sănătate asistate de animale sunt din ce în ce mai mult folosite în diverse domenii.

Studiile anterioare au avut adesea „o abordare holistică, comparând starea de spirit sau nivelul de hormoni al oamenilor înainte și după ce au petrecut timp cu un câine”, a declarat primul autor al studiului, Onyoo Yoo, doctorand la departamentul de convergență bio și vindecare de la școala de absolvenți a Universității Konkuk din Seul, prin e-mail.

Activitățile au inclus întâlnirea, joaca, hrănirea, masajul, îngrijirea, fotografierea, îmbrățișarea și plimbarea câinelui

În acest nou studiu, Yoo și colegii săi au urmărit să afle cum este afectată starea de spirit de activități specifice – mai degrabă decât de interacțiunea generală cu un câine. Acest lucru s-a făcut atât prin măsurarea obiectivă a activității cerebrale. De asemenea, prin chestionarea participanților cu privire la emoțiile lor subiective.

La studiu au participat 30 de adulți sănătoși. Aceștia aveau în medie în jur de 28 de ani. Ei au fost recrutați din saloane de animale de companie. De asemenea, de la o școală de îngrijire a câinilor din Seongnam, Coreea de Sud, între mai și iunie 2022.

Într-o cameră monotonă și liniștită de la o școală locală de îngrijire a câinilor, fiecare participant a făcut opt activități cu un pudel standard. Câinele era de sex feminin, avea 4 ani, era bine antrenat și deținut de autorul principal al studiului. Activitățile au inclus întâlnirea, joaca, hrănirea, masajul, îngrijirea, fotografierea, îmbrățișarea și plimbarea câinelui.

Citește întreg materialul pe G4Media.

Citește și: Slovacii își aleg astăzi președintele, în primul tur

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS