17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCea mai mare afină din lume are dimensiunea unei mingi de ping-pong

Cea mai mare afină din lume are dimensiunea unei mingi de ping-pong

O fermă din Australia a doborât recordul mondial pentru cea mai mare afină din lume cu un fruct de mărimea unei mingi de ping-pong, informează Digi24.

Culeasă în noiembrie și păstrată la congelator, afina uriașă are aproape 4 centimetri diametru și o greutate de 20,4 grame, fiind de aproximativ zece ori mai mare decât o afină obișnuită.

Recordul anterior a fost deținut de o afină care cântărea 16,2 grame, crescută tot în Australia.

Specimenul uriaș face parte dintr-un nou soi dezvoltat de Costa Group, care încearcă să crească un produs care să acopere cererea de afine mari.

Afina uriașă a intrat în Cartea Recordurilor

Horticultorul Brad Hocking de la ferma din Corindi, statul New South Wales, spune că soiul Eterna produce constant fructe mari, însă condiile recente au dus la obținerea unei recolte excepționale.

El și echipa lui au văzut câteva fructe mari și au fost uimiți când le-au cântărit.

„Abia când le-am pus pe cântar am realizat ce avem”, a povestit horticultorul pentru BBC. „Fructul în cauză era neobișnuit de mare, însă am fi putut culege peste 20 de afine în dimineața aia care ar fi doborât recordul mondial anterior”, spune el.

După 12 săptămâni, afina uriașă a fost certificată de Cartea Recordurilor Guiness drept cea mai mare afină documentată vreodată.

Legat de gust, Hocking spune că nu știe care este acesta. Echipa fermei nu s-a atins de afina uriașă, mulțumindu-se să guste celelalte afine mari. Potrivit horticultorului, soiul de afine Eterna, deși produce fructe mai mari, nu diferă la gust.

Citește și: Contabila unei agenții de turism, anchetată pentru delapidarea a 2,6 milioane de lei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS