17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA murit Pigcasso, purcelușa care picta

A murit Pigcasso, purcelușa care picta

Pigcasso, o purcică extrem de talentată, care a obținut venituri de peste 1 milion de dolari din tabloruile realizate și a fost declarată „cel mai de succes artist non-uman din istoria lumii”, a murit la vârsta de 8 ani.

Lefson, o activistă pentru animale din Franschhoek, Africa de Sud, a salvat-o pe Pigcasso dintr-un abator când avea doar patru săptămâni, în mai 2016. „Pigcasso ar fi devenit șuncă în câteva luni”, a spus Lefson. „În schimb, ea a fost salvată și a crescut pentru a inspira milioane de oameni să-și reconsidere ceea ce mănâncă prin talentul ei extraordinar.”

Pigcasso a trăit și a pictat la Farm Sanctuary SA, o fundație non-profit care oferă un sanctuar sigur pentru animalele de fermă salvate în Franschhoek. „Moștenirea ei continuă prin sanctuar și misiunea noastră de a inspira o lume mai blândă și mai durabilă pentru toți”, a adăugat Lefson. Pigcasso, numit după renumitului pionier al cubismului Pablo Picasso, a cunoscut faima internațională la sfârșitul anului 2016. De atunci, a vândut picturi de peste un milion de dolari și a fost primul artist non-uman care a avut operele expuse într-o galerie de artă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS