12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) O firmă din Japonia au inventat simulatorul de dureri menstruale pentru bărbați

(VIDEO) O firmă din Japonia au inventat simulatorul de dureri menstruale pentru bărbați

-

O companie de comunicare din Japonia îi educă pe bărbați în chestiunile specific feminine, pentru că aceștia să le înțeleagă mai bine. Mai ales atunci când femeile sunt nevoite, din motive de sănătate, să lipsească de la serviciu. Așa că, pentru doritori și curioși, firma a inventat simulatorul de dureri menstruale.

Dispozitivul se numește „Perionoid” și se aplicã pe partea inferioarã a abdomenului. Un semnal electric stimuleazã zona pentru a crea dureri.

Ideea acestei simulãri îi aparține unei cercetãtoare a Universitãții Feminine din Nara, care suferea dureri lunare insuportabile. O companie de comunicare a preluat proiectul și l-a pus în practicã.

Proiectul bineînțeles cã nu se limiteazã la simularea durerii, ci are și cursuri și instruire în comunicare, prin care bãrbații și femeile sã se înțeleagã mai bine la serviciu. De anul trecut de când a fost lansatã, inițiativa are un uriș succes: peste 40 de companii și instituții publice s-au înscris.

Citește și: Două adolescente din Giurgiu, date dispărute după ce au plecat de acasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tânărul judecat pentru crima din Grădina Botanică rămâne în...

Tribunalul Dolj a dispus, ieri, menţinerea arestului preventiv faţă de un tânăr de 17 ani, acuzat că a înjunghiat doi tineri. Atacul a avut loc pe 27 iunie 2023, pe una dintre aleile Grădinii Botanice din Craiova. O copilă de 14 ani a murit în scurt timp, în Grădina Botanică. Prietenul fetei, un tânăr de 19 ani, a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova. Tânărul a supravieţuit leziunilor suferite şi a fost externat pe 10 iulie. Inculpatul a fost deferit justiţiei în stare de arest preventiv, în septembrie 2023.

ȘTIRI GdS