17.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalian de 99 de ani, premiat pentru că nu a făcut nici un accident în 70 de ani

Italian de 99 de ani, premiat pentru că nu a făcut nici un accident în 70 de ani

Divo Stagi, un italian de 99 de ani, a fost premiat de Luca Sangiorgio, directorul ACI (Automobile Club d’Italia) filiala din Lucca, pentru că în peste 70 de ani de condus nu a avut niciun accident, scrie Rotalianul.

Acum, pensionarul, fost director și inspector de bancă, se pregătește să plece într-o scurtă călătorie cu mașina, alături de soția sa, în orașul italian Florența. Va parcurge aproximativ 100 de km dus-întors.

Născut în Lucca și căsătorit de 67 de ani cu Anna, o fostă învățătoare, Divo are o fată care s-a călugărit și un fiu care este medic specialist în neuropsihiatria infantilă.

Divo Stagi recunoaște că a avut un mic incident cu mult timp în urmă, însă nu cu mașina, ci cu o Vespa. El și soția au sfârșit într-o tufă, în timp ce se aflau la munte. Au scăpat nevătămați și în cele din urmă au avut acolo o experiență romantică.

A fost partizan în tinerețe

Divo a povestit că, în tinerețe, a refuzat să se alăture forțelor fasciste și naziste, alegând să lupte împotriva lor în cadrul Republicii. Pentru a scăpa, s-a ascuns într-un pădure din munții, unde a trăit alături de mistreți timp de câteva luni. Acolo, împreună cu animalele sălbatice, a mâncat ghinde și rădăcini și a dormit sub frunze.

Lola, una dintre cele patru surori ale sale, își risca viața pentru a-i aduce hrană. Într-o zi, a fost oprită de soldații SS, dar în coșul în care aducea mâncare s-au găsit doar flori, asemănător miracolului Sfintei Zita, protectoarea orașului său natal.

Tatăl său, Agostino, a avut curajul să meargă la un ofițer german și să-i promită hrană în schimbul vieții fiului său.

Cu o memorie impresionantă și o luciditate extraordinară, bătrânul italian consideră că secretul longevității sale este conversația sa zilnică cu Dumnezeu. Acesta afirmă că încă are dorința de a trăi, de a merge și de a conduce, iar credința îi oferă încredere și îl îndeamnă să rămână o persoană bună și să ajute pe ceilalți.

„Vorbesc cu Domnul în fiecare dimineață. Mă port frumos cu el, încă vreau să trăiesc, să merg și să conduc. Are încredere în mine, îmi spune să continui să fiu o persoană bună și să-i ajut pe ceilalți.”, a mărturisit pensionarul italian.

Citește și: Gorj: Șoferiță de 35 de ani, rănită după ce a intrat cu mașina într-un parapet

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS