13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCasa legendei rock Freddie Mercury din Londra, pusă la vânzare

Casa legendei rock Freddie Mercury din Londra, pusă la vânzare

Casa din Londra a legendei rock Freddie Mercury a fost pusă la vânzare pentru suma de 30 de milioane de lire sterline (38 de milioane de dolari).

Garden Lodge din Kensington, vestul Londrei, a fost casa solistului formației Queen timp de 11 ani și are facilități, inclusiv o cameră de zi japoneză, un salon cu înălțime dublă, un bar/bibliotecă și un centru de muzică.

Detaliile casei nu au fost puse online pentru vizionare publică.

Potențialii cumpărători vor fi verificați înainte de vizionare pentru a se asigura că au fondurile necesare pentru achiziționarea proprietății.

Casa a fost dragoste la prima vedere și a renovat-o după gustul lui

Proprietatea a fost cumpărată de Mercury pe loc, când a vizitat-o ​​pentru prima dată în 1980, potrivit lui Knight Frank, care se ocupă de vânzare.

Colaborând cu arhitectul și designerul de interioare specialitate Robin Moore Ede, Mercury a renovat casa în următorul deceniu, folosind cele mai bune materiale și gustul său personal și colecția de artă din întreaga lume pentru a crea ceea ce el a numit „casa sa de țară din centrul Londrei”, a spus Knight Frank într-un comunicat de presă.

Construită în stil neo-georgian în 1907, casa are o sală de mese cu înălțime dublă, un dressing cu oglinzi, bar, bibliotecă, o grădină în stil japonez și un studiou de înregistrări.

1.500 de articole din casă, vândute la o licitație în 2023

După moartea sa în 1991, la vârsta de 45 de ani, din cauza unor complicații legate de SIDA, casa a ajuns la la fost lui iubită și prietenă, Mary Austin. Ea avea să locuiască acolo timp de 30 de ani.

Anul trecut, Austin a vândut 1.500 de articole din casă la o licitație de șase zile la Sotheby’s. O parte din banii strânși au mers la Mercury Phoenix Trust, o organizație de caritate fondată de membrii supraviețuitori ai Queen pentru a finanța inițiative globale HIV/SIDA și Fundația Elton John SIDA.

Înainte de vânzare, unele dintre cele mai impresionante articole au făcut turnee în New York, Londra, Los Angeles și Hong Kong.

Ușa verde dinspre grădină a casei, care era acoperită cu note muzicale pictate manual de fani, s-a vândut la licitație pentru 412.750 de lire sterline.

Citește și: Doi candidaţi la primăria unui orășel din Mexic au fost uciși în aceeași zi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS