22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGeorge Michael, omagiat printr-o monedă de colecţie

George Michael, omagiat printr-o monedă de colecţie

Regretatul cantautor britanic George Michael a fost omagiat printr-o monedă de colecţie, personalizată, emisă de Monetăria Regală a Marii Britanii – The Royal Mint, transmite Reuters.

Monetăria Regală a Marii Britanii a anunţat luni că noua monedă, care îl înfăţişează pe George Michael purtând ochelarii de soare caracteristici, aduce un omagiu hitului solo al starului muzical din 1987, „Faith”.

Moneda a fost concepută de artista şi sculptoriţa Sandra Deiana

Aprobată în mod oficial de moştenitorii averii lui George Michael, moneda a fost concepută de artista şi sculptoriţa Sandra Deiana.

„De la debutul său cu Wham! şi până la a deveni unul dintre cei mai bine vânduţi muzicieni solo din toate timpurile, George Michael este un superstar global. Activitatea lui a inspirat şi influenţat generaţii întregi prin muzica sa şi stilul său unic”, a declarat Rebecca Morgan, director al Serviciului Colecţii din cadrul The Royal Mint.

„Fiind iubit de milioane de fani din întreaga lume, suntem încântaţi să introducem o monedă oficială din Marea Britanie care celebrează viaţa şi moştenirea sa”, a precizat ea într-un comunicat.

George Michael a încetat din viaţă în ziua de Crăciun, în 2016

George Michael, care a cunoscut celebritatea în anii 1980 cu grupul Wham! înainte de a se lansa într-o carieră solo de succes, a încetat din viaţă în ziua de Crăciun, în 2016, la vârsta de 53 de ani.

Noua monedă, cea mai recentă adăugată în seria „Music Legends” a Monetăriei Regale Britanice. Aceasta include, de asemenea, astfel de obiecte de colecţie dedicate lui David Bowie, Elton John şi formaţiei Queen, va putea fi achiziţionată începând de luni.

Citeşte şi: Un bărbat a murit strivit de panouri fotovoltaice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS