10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa 100 de ani efectuează scufundări la Campionatele Mondiale din 2024

La 100 de ani efectuează scufundări la Campionatele Mondiale din 2024

Stând pe marginea unei platforme, Taghi Askari, de 100 de ani, s-a pregătit să se scufunde așa cum făcuse de atâtea ori înainte. Iranianul a câștigat o medalie de argint și de bronz la primele Jocuri Asiatice din 1951. Askari nu și-a pierdut niciodată pasiunea pentru acest sport.

Ajungem rapid până în 2024 la Campionatele Mondiale din 2024 de la Doha derulat la finele săptămânii Este un preambul pentru Campionatele Mondiale de Masters în Acvatic, de peste două săptămâni. Askari va fi cel mai în vârstă concurent.

„Am avut o dragoste pentru scufundări de când eram adolescent și nu m+a părăsit până astăzi. Întotdeauna mi-a plăcut să fac scufundări. Nimic nu s-a schimbat îdin 1951 și până acum, cu excepția performanței mele!” a spus Askari.

Ultima medalie a primit-o la 41 de ani

El a făcut pentru prima dată scufundări într-o piscină din apropierea casei părinteşti din Iran, unde alți copii se aruncau în apă.

I s-a aprins o dragoste pentru scufundări și a continuat să câștige medalii la Jocurile Asiatice și titluri naționale. „Ultimele campionate la care am participat au fost când aveam 41 de ani”, a spus el, potrivit CNN. „Am obținut o medalie de aur la nivel național și, după aceea, mi-am luat rămas bun de la sport.”

Taghi Askari a câștigat medalii la Jocurile Asiatice și titluri naționale din Iran
Taghi Askari a câștigat medalii la Jocurile Asiatice și titluri naționale din Iran

De când Askari a început să scufunde, sportul s-a schimbat enorm. „Când au avut loc meciurile la Teheran în 1974, înotătorii chinezi intraseră în acest sport frumos și au început să se îmbunătățească mult – pur și simplu nu i-am putut prinde, deoarece am rămas la același nivel la care am început”, a spus el. Iranianul se va număra printre concurenții la Campionatele Mondiale de Master în Acvatic, deschisă participanților cu vârsta peste 25 de ani.

Citeşte şi: Anchetă la Maternitatea Ploiești. Bebeluși încurcați la externare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS