14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Previziunea necuvântătoarelor. Vine primăvara!

(VIDEO) Previziunea necuvântătoarelor. Vine primăvara!

-

Previziunea necuvântătoarelor ne aduce vești bune. Vin primăvara atât în România, cât și peste ocean!

Cei opt urşi bruni de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş nu şi-au văzut, ieri, umbra. Eiau ieşit din bârlog, de Ziua Ursului. Tradiţia populară spune că primăvara este aproape.

În fiecare an, la data de 2 februarie, ursul îşi părăseşte bârlogul, devenind un bun indicator meteorologic pentru lumea satului şi, potrivit tradiţiei, el îşi priveşte umbra în zăpadă.

Dacă este frig sau ceaţă şi nu-şi vede umbra, îşi părăseşte şi chiar îşi distruge bârlogul, însă dacă timpul este frumos, cu soare şi îşi vede umbra pe zăpadă, intră din nou în bârlog, pentru că iarna va mai dura încă 40 de zile.

Marmota Phil nu și-a văzut umbra

Peste Ocean și marmota Phil a prevestit venirea primăverii.

Temperaturile sunt prognozate să crească în regiunea Philadelphia în următoarele câteva săptămâni, iar Phil se așteaptă la același lucru până în martie. Expertul meteorologic cu patru picioare favorit al națiunii nu și-a văzut umbra după ce a fugit dintr-o vizuină la Gobbler’s Knob. După cum spune legenda, asta înseamnă că țara se poate aștepta la temperaturi peste medie pentru următoarele șase săptămâni.

Este doar a patra oară din 2014, Phil nu și-a văzut umbra, iar faimoasa marmotă a prognozat o primăvară devreme doar de 21 de ori din 1887. Pronosticul lui Phil ar putea fi o veste amară pentru locuitorii iubitori de zăpadă din Delaware Valley, Philadelphia intrând vineri în ziua 14 a unei secete de zăpadă, după ce a primit 8 inci luna trecută. Dar meteorologii spun că încă mai există speranța că regiunea va avea mai multe ninsori mai târziu în această lună, potrivit www.inquirer.com.

Citește și: Craiova: Un medic fără drept de liberă practică ar fi efectuat clandestin proceduri estetice minim invazive

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O nouă etapă de dezinsecție

Salubritate Craiova anunță desfășurarea unei noi etape a dezinsecției...

ȘTIRI GdS