14.2 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFilmul "Titanic", disponibil pe Disney+ în variantă 4K

Filmul „Titanic”, disponibil pe Disney+ în variantă 4K

Filmul „Titanic”, regizat de James Cameron, poate fi vizionat, de vineri, pe Disney+, în varianta 4K. Cu o distribuţie din care fac parte câştigătorii premiului Oscar Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet, filmul prezintă o poveste de dragoste care se desfăşoară în contextul călătoriei inaugurale a celei mai mari nave aflate în funcţiune la acel moment.

„Titanic” a câştigat un număr record de 11 premii Oscar, printre care: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună cinematografie, Cel mai bun montaj, Cea mai bună regie artistică şi scenografie, Cel mai bun design vestimentar, Cea mai bună coloană sonoră originală dramatică, Cel mai bun cântec original, Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj al efectelor sonore şi Cele mai bune efecte vizuale. La lansarea sa iniţială, în 1997, filmul a devenit numărul 1 în box office-ul mondial din toate timpurile, potrivit news.ro.

„Titanic” a schimbat cursul istoriei cinematografiei

„Titanic” a schimbat cursul istoriei cinematografiei şi a devenit filmul definitoriu al unei întregi generaţii. Această poveste de dragoste emoţionantă, plină de situaţii dramatice, a devenit memorabilă. Şi asta nu doar pentru povestea sa emoţionantă, ci şi pentru interpretările lui Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet şi pentru efectele speciale uluitoare care au făcut ca scufundarea aşa-numitei nave a viselor să fie incredibil de realistă. A doborât toate recordurile de încasări. Este primul film din istorie care a câştigat mai mult de un miliard de dolari.

Regizorul James Cameron explica puterea filmului prin faptul că „Titanic nu este doar o poveste de avertizare – un mit, o parabolă, o metaforă pentru răul uman. Este, de asemenea, o poveste despre credinţă, curaj, sacrificiu şi, mai presus de toate, dragoste”.

Totodată, cei pasionati de această poveste pot viziona documentarul National Geographic „Titanic dupa 20 de ani cu James Cameron” (2017) disponibil pe Disney+. Aici, regizorul analizează deciziile cheie pe care le-a luat în crearea emblematicului Titanic.

Citeşte şi: MAE: Atenţionare de călătorie pentru Statele Unite

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS