13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFemeile din Japonia au voie pentru prima oară să participe la „festivalul dezbrăcaților”

Femeile din Japonia au voie pentru prima oară să participe la „festivalul dezbrăcaților”

Femeilor din Japonia li s-a permis pentru prima dată să participe la „festivalul dezbrăcaților”, ceremonia tradițională Hadaka Matsuri din Inazawa. Mii de bărbați îmbrăcați sumar, doar cu șosete, bandane și o pânză care le acoperă zonele intime, se împing între ei pentru a alunga spiritele rele, transmite The Guardian.

Femeilor din Japonia li sa permis să participe la o ceremonie antică, hadaka matsuri, cunoscută ca „festivalul dezbrăcaților”, pentru prima dată în istoria evenimentului din Inazawa, dar cu câteva reguli. În fiecare lună februarie, mii de bărbați îmbrăcați sumar iau parte la hadaka matsuri, ceremonie care are loc la un altar șintoist din Inazawa, un oraș din centrul Japoniei, pentru a alunga spiritele rele în anul care vine.

Festivalul a fost interzis femeilor de când a avut loc pentru prima dată, în urmă cu aproximativ 1.250 de ani

Festivalul a fost interzis femeilor de când a avut loc pentru prima dată în oraș în urmă cu aproximativ 1.250 de ani, dar organizatorii de anul acesta vor permite unui grup de aproximativ 40 de femei să participe pe 22 februarie, potrivit rapoartelor presei japoneze. Femeile, care trebuie să vină complet îmbrăcate, vor face ofrande rituale de iarbă de bambus, dar nu vor participa la punctul culminant al festivalului, în care bărbații îmbrăcați doar în fundoshi – un tip de pânză tradițională – șosete tabi și bandane hachimaki se ciocnesc între ei, în timp ce încearcă să-și transfere ghinionul unui „om ales” atingându-l înainte de a se retrage în siguranța altarului. Ayaka Suzuki, care a militat pentru ridicarea interdicției neoficiale a femeilor, a spus că și-a dorit să participe la festival încă de când era mică, conform digi24.

„Aș fi putut participa dacă aș fi fost băiat”, a spus ea reporterilor, potrivit ziarului Yomiuri Shimbun. Suzuki a adăugat că va folosi ocazia pentru a se ruga pentru siguranța familiei sale și pentru persoanele afectate de recentul cutremur mortal din peninsula Noto.

Femeile au participat la festivalul focului Katsube, pentru prima dată în istoria sa de 800 de ani

Organizatorii nenumăratelor festivaluri din Japonia au fost presați în ultimul timp să-și deschidă porțile tuturor celor care vor să participe. Asta, pe fondul îngrijorării că depopularea rurală ar putea pune capăt evenimentelor dominate în mod tradițional de bărbați locali.

Luna aceasta, femeile au participat la festivalul focului Katsube din prefectura Shiga pentru prima dată în istoria sa de 800 de ani. Însă organizatorii Somin-sai – care include și îmbrăcăminte minimală – din orașul de nord-est Oshu au anunțat luna trecută că evenimentul va avea loc pentru ultima oară în acest an.

Daigo Fujinami, preot-șef la templul care găzduiește festivalul cu o tradiție de 1.000 de ani, a declarat pentru Mainichi Shimbun că decizia a fost determinată de vârsta înaintată a multor bărbați locali și de lipsa de oameni care să supravegheze evenimentul. Nu toți localnicii sunt încântați de participarea femeilor.

Fujinami a respins sugestiile ca festivalul să fie deschis oamenilor care locuiesc în afara orașului, spunând că nu ar fi în conformitate cu „ritualurile de bază” care au fost transmise de generații de localnici. În timp ce unii au salutat includerea femeilor ca un pas modest înainte pentru egalitatea de gen, alte domenii ale vieții tradiționale din Japonia le sunt încă interzise, inclusiv inelul dohyo folosit în sportul sumo al țării.

Citește şi: Percheziţii într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri. Sunt vizaţi mai mulţi medici de familie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS