13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCâinele cu șase picioare, operat pentru a elimina membrele suplimentare

Câinele cu șase picioare, operat pentru a elimina membrele suplimentare

Ariel, câinele cu șase picioare găsit aruncat în parcarea unui supermarket, a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-și îndepărta membrele suplimentare.

Spanielul de 11 săptămâni a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a fost abandonat în fața unei filiale din Pembrokeshire a B&M în septembrie. Aproximativ 15.000 de lire sterline au fost strânse de către binevoitorii din întreaga lume, permițându-i să aibă o operație care să-i schimbe viața. Chirurgii au reușit, de asemenea, să-i salveze toate cele patru membre „normale” după temeri că ar putea fi amputat unul dintre ele.

Mikey Lawlor este fondatorul și managerul Greenacres Rescue de lângă Haverfordwest, care a primit-o pe Ariel după ce a fost descoperită singură, slabă și într-o stare de suferință. „Veterinarul care a evaluat-o inițial pe Ariel a remarcat că, pe lângă cele două picioare în plus, avea și o vulvă suplimentară”, a spus bărbatul de 42 de ani.

Un singur rinichi

El a adăugat că o scanare CT care a dezvăluit ulterior că are un singur rinichi a crescut complexitatea tratamentului medical necesar. „Și, datorită faptului că are două articulații șold pe o parte, pelvisul lui Ariel nu s-a format niciodată corect. „Ca urmare, piciorul ei normal din spate drept nu avea practic nici un tonus muscular. „Din fericire, nu a fost cazul, deoarece a dat semne că s-a consolidat mult în ultimele luni”.

Numită după personajul Mica Sirenă din Disney, deoarece picioarele ei din spate parțial topite semănau cu o coadă de sirenă, Ariel a fost operată joi la Spitalul de referință pentru animale mici Langford Vets din Somerset.

„Au fost două proceduri care au durat aproximativ două ore, dar ambele au mers bine”, a spus Lawlor. „A doua zi s-a trezit, se plimba, mânca și bea. „Acum trebuie doar să ne încrucișăm degetele, să nu facă nicio infecție, dar este într-adevăr în cele mai bune mâini.”

Ariel va merge în Ţara Galilor

Lawlor a spus că speră că Ariel va fi externată în acest weekend pentru a se întoarce acasă la familia ei adoptivă din vestul Țării Galilor.

„După ce a avut câteva săptămâni de fizioterapie și de recuperare, vom vedea cum să-i găsim o casă pentru totdeauna”, a adăugat el. „Răspunsul pe care l-am avut la povestea lui Ariel până acum, inclusiv apeluri și e-mailuri de la New York și Australia, a fost incredibil – așa că nu mă îndoiesc că va fi bine primită. „Nu pot să spun suficient de mult mulțumiri tuturor celor care au contribuit la ajutorul ei. Ea va pleca la o familie din Ţara Galilor,” potrivit BBC.

Vicki Black, directorul spitalului Langford Vets, a adăugat: „Ariel a fost un câine mic complicat a cărui îngrijire a necesitat o colaborare strânsă între o serie de echipe de specialitate, inclusiv ortopedie, chirurgia țesuturilor moi, anestezie și radiologie. „Ca parte a Universității din Bristol, suntem un centru dedicat învățării pe tot parcursul carierei și suntem mândri să inovăm și să tratăm animale de companie precum Ariel. „Suntem încântați că un animal atât de drăguț și-a revenit bine după operația ei.”

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei: 17 fugari au fost aduşi în ţară în ultima săptămână

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS