14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBlue Monday, cea mai deprimantă zi a anului

Blue Monday, cea mai deprimantă zi a anului

Blue Monday, sau „Lunea cea tristă”, este numele oferit zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie, fiind considerată ca cea mai deprimantă zi a anului.

De obicei, cade în a treia zi de luni din luna ianuarie și este asociată cu sentimente de tristețe, motivație scăzută și lipsă de energie. Blue Monday 2024 pică anul acesta pe 15 ianuarie, potrivit Forbes.

Blue Monday 2024 este o zi pentru recunoașterea și abordarea sentimentelor de tristețe și depresie pe care unele persoane le pot experimenta.

Gestionarea emoțiilor negative

Ca să gestionați sentimentele de tristețe sau depresie trebuie să dați atenție îngrijirii de sine și să aveți parte de sprijin:

  • Conexiunea cu prietenii, familia sau un profesionist în domeniul sănătății mintale pentru a împărtăși sentimentele și a căuta sprijin este de dorit.
  • Implicarea în activități care promovează bunăstarea, cum ar fi exercițiile fizice, meditația sau hobby-urile care văi plac.
  • Stabilirea de obiective realiste, care pot fi îndeplinite ca să nu dai șanse dezamăgirii să intre în viața ta. Sarcinile pot fi făcute și pas cu pas și în acest fel poți reduce sentimentele de copleșire.
  • Recunoașteți emoțiile pentru că este perfect în regulă să vă simțiți trist. Cu toate acestea, nu lăsați lucrurile așa cum au venit.
  • Faceți tot ce puțeți ca să identificați și să vă protejați de gândurile negative.

Citește și: (VIDEO) Bilanțul celor 100 de zile de război dintre Israel și Hamas

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS