16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinȘi-a otrăvit fiul cu paracetamol și codeină. Ce a pățit copilul

Și-a otrăvit fiul cu paracetamol și codeină. Ce a pățit copilul

O mamă a fost condamnată la 12 ani de închisoare după ce și-a otrăvit copilul cu paracetamol și codeină, relatează ProTV.

Femeia și-a „otrăvit” copilul acasă și în două spitale diferite cu paracetamol și codeină. Ea a încercat apoi să ascundă acest lucru de medici.

Copilul avea semne de insuficiență hepatică

Pe 9 septembrie 2016, ea a mers cu copilul la spital susținând că micuțul avea temperatură și dificultăți de respirație.

Pe 12 septembrie, în timp ce era internat în spital, copilul a început să își piardă cunoștința, prezentând semne de insuficiență hepatică acută, a relatat BirminghamLive.

În ciuda faptului că, inițial, minorul a răspuns bine la tratament, pe 16 septembrie starea sa s-a deteriorat semnificativ. Trei zile mai târziu, micuțul a fost supus de urgență unui transplant de ficat.

Mama i-a administrat paracetamol și codeină în exces propriului copil

O investigație deschisă ulterior a arătat că mama îi dăduse în mod constant copilului paracetamol și codeină cât timp a fost spitalizat în două spitale, ascunzându-le acest lucru medicilor.

Medicii i-au administrat copilului doar dozele maxime recomandate de paracetamol. Ancheta a arătat că nu exista „niciun motiv plauzibil pentru care codeina să fie prezentă în organismul copilului”.

Anchetatorii au găsit însă seringi ascunse într-un geamantan, lângă patul de spital al copilului și în geanta mamei. Acestea conțineau urme de paracetamol și codeină.

Ce au descoperit anchetatorii

În urma unei percheziții efectuate de poliție la domiciliul femeii, anchetatorii au găsit tablete de pastile care se potriveau cu reziduurile găsite în seringile descoperite în gențile de la spital.

Atunci când mama a fost confruntată de medici, ea a mințit și a susținut că nu i-a dat codeină copilului ei, conform Birmingham Crown Court.

Probele obținute din telefonului ei au arătat însă că femeia căutase efectele supradozajului de cocodamol și o anumită marcă de cocodamol care îi fusese prescrisă anterior pentru dureri de spate și care conținea codeină și paracetamol.

Citește mai mult aici.

Citește și: La cort în apartament: Un londonez închiriază corturi în sufragerie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS