20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinEșec al modulului Astrobotic care trebuia să ajungă pe Lună. Ce ducea în spațiu

Eșec al modulului Astrobotic care trebuia să ajungă pe Lună. Ce ducea în spațiu

Modulul de aselenizare al unei companii americane care a suferit o scurgere de combustibil se îndreaptă în prezent spre Pământ şi va arde probabil în atmosferă, a anunţat start-upul Astrobotic, transmite duminică AFP, conform Hotnews.

La scurt timp după ce s-a separat de rachetă, modulul a suferit o explozie la bord şi a devenit clar în scurt timp că nu va putea realiza o asolizare controlată pe Lună, aşa cum era prevăzut iniţial, din cauza unei scurgeri de combustibil.

Cu toate acestea, echipa Astrobotic a reuşit să lanseze experimentele ştiinţifice pe care le transporta în numele NASA şi al altor agenţii spaţiale şi să colecteze date de zbor.

„Va arde probabil în atmosferă”

„Ultima noastră estimare arată că nava spaţială se îndreaptă spre Pământ, unde va arde probabil în atmosferă”, a anunţat sâmbătă pe reţeaua socială X compania din Pittsburgh, Pennsylvania.

„Echipa evaluează în prezent opţiunile posibile şi vă vom ţine la curent cât mai curând posibil”, a precizat compania.

Robotul se află în spaţiu de mai bine de cinci zile, iar în prezent se află la 390.000 de kilometri de planeta noastră, a adăugat Astrobotic.

Pe lângă echipamente ştiinţifice, nava spaţială transporta bunuri ale clienţilor privaţi ai companiei Astrobotic, inclusiv o doză de băutură energizantă, un bitcoin fizic, cenuşă şi ADN uman şi animal.

De asemenea, trebuia să transporte pe Lună echipamente ştiinţifice pentru NASA în valoare de 108 milioane de dolari.

Citește și: Șine rupte pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova. Trafic feroviar „în condiții de iarnă”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS