11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinNuntă regală în Brunei

Nuntă regală în Brunei

Sărbătoarea de 10 zile a nunții Prințului Mateena și Anisha Rosnah include ritualuri religioase și tradiționale, precum și o recepție de nuntă strălucitoare.

Obiceiuri și tradiții vechi de secole sunt prezentate în Brunei, pe măsură ce micul stat național sărbătorește nunta prințului Abdul Mateen și Anisha Rosnah.

Prințul Mateen, de 32 de ani, este fiul sultanului din Brunei, în timp ce iubita lui de multă vreme Rosnah este nepoata unuia dintre consilierii speciali ai sultanului, Pehin Dato Isa.

Miercuri, a patra a sărbătorii de 10 zile, a avut loc o ceremonie de pudrare sau Istiadat Berbedak.

În timpul ceremoniei din Malay și Bruneian, practicate acum de sute de ani, mirii și viitoarea mireasă sunt binecuvântați de membrii apropiați ai familiei lor care aplică o pastă de pudră pe mâini. În unele versiuni, este aplicat întregului corp al unui cuplu de către membrii familiei lor. Ritualul este menit să simbolizeze fertilitatea și bogăția.

Imaginile ceremoniei de pudrare, desfășurate separat pentru miri, au arătat cuplul în roșu.

Ritualuri de nuntă

Prințul Mateen a fost primul care a sosit, purtând un sepangadak merah sau o ținută tradițională de nuntă, precum și regalia regală. Ritualurile au început cu o paradă a 40 de purtători de sulițe, urmată de tragerea a 17 tunuri. Sultanul și soția sa, Raja Isteri Pengiran Anak Hajah Saleha, au început procedurile și au aplicat pasta de pudră pe palma Prințului Mateen, urmați de restul membrilor familiei sale.

Odată finalizat, prințul Mateen a părăsit locul înainte ca Rosnah să sosească cu anturajul ei. Din nou, odată ce viitoarea mireasă a fost așezată cu palmele deschise, sultanul și soția lui au început procedurile cu binecuvântările lor, urmați de restul participanților.

Ianuarie, o lună specială pentru familia regală

Ianuarie este o lună specială pentru familia regală din Brunei. Sora prințului Mateen, Prințesa Azemah, s-a căsătorit cu vărul lor primar, Prințul Bahar ibni Jefri Bolkiah, în ianuarie anul trecut. Sora mai mare a prințului Mateen, Prințesa Fadzilah, s-a căsătorit și cu partenerul ei irakian, Abdullah Nabil Mahmoud Al-Hashimi, în ianuarie 2022.

Prințul Mateen și Rosnah vor schimba oficial jurămintele la o ceremonie religioasă joi, a cincea zi a sărbătorii. Apoi vor avea loc o serie de alte ceremonii, culminând cu o nuntă regală duminică. În această zi, mirii vor urca pe scenă ca soț și soție la un eveniment strălucitor. Acesta va fi urmată de o paradă prin Bandar Seri Begawan, capitala Brunei.

Un banchet regal strălucitor va avea loc a doua zi, la care sunt așteptați să participe oaspeți din întreaga lume, potrivit www.thenationalnews.com. Se zvonește că pe listă figurează prințul și prințesa de Wales din Marea Britanie, precum și prințul moștenitor al Iordaniei, Hussein și prințesa Rajwa, la ale căror nunți a participat prințul Mateen.

Citește și: (VIDEO) Guvernul deblochează 6700 de posturi în sănătate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS