14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn băiat de 13 ani, prima persoană care a învins vreodată Tetris

Un băiat de 13 ani, prima persoană care a învins vreodată Tetris

-

Un american de 13 ani este prima persoană care a reuşit să învingă Tetris, jocul video clasic al Nintendo, vechi de mai bine de trei decenii.

Anterior, numai roboții alimentați de inteligență artificială au forțat jocul, lansat pentru prima dată pe Nintendo Entertainment System (NES), să treacă pe „ecranul de ucidere”.

Într-un videoclip Willis Gibson, adolescentul din Oklahoma, cunoscut online sub numele de Blue Scuti, joacă aproximativ 38 de minute și ajunge la nivelul 157 înainte de a spune: „Oh, mi-a ratat-o”, crezând că un blocaj deplasat i-a năruit încercarea. Dar își revine și, pe măsură ce blocurile se îndreaptă în jos, el spune: „Te rog, blochează-te” și completează o altă linie de blocuri, mecanismul de înscriere a punctelor în Tetris. Jocul îngheață, victoria de facto, iar el spune: „O, Doamne! Da! o să leșin. Nu îmi simt mâinile.” Scorul său era „999999”, potrivit The Guardian..

Tetris, un joc longeviv

Gibson a doborât recordurile mondiale pentru scorul general, nivelul atins şi numărul total de linii. „Este incredibil”, a declarat pentru Reuters Vince Clemente, CEO al Classic Tetris World Championship.               

„Dezvoltatorii nu credeau că cineva va ajunge vreodată atât de departe, iar acum jocul a fost învins oficial de o fiinţă umană”.          

Anterior, doar un program de calculator cu inteligenţă artificială reuşise să învingă Tetris, a declarat Clemente.               

Willis foloseşte o tehnică de controler „rostogolire” popularizată în 2021, care permite jucătorului să manipuleze pad-ul direcţional, sau D-pad-ul, de cel puţin de 20 de ori pe secundă pentru a muta blocurile, mult mai mult decât metoda populară anterior, „hyper tapping”, a precizat 404 Media.               

Tetris, care a fost lansat pentru prima dată în 1984 şi a devenit aproape imediat o senzaţie mondială, provoacă jucătorii să rotească şi să îmbine şapte forme diferite de blocuri care cad.               

Creat de Alexey Pajitnov la Academia de Ştiinţe din Moscova, în timpul apogeului Războiului Rece, şi dezvoltat ca afacere de către antreprenorul de jocuri Henk Rogers, Tetris a demonstrat o remarcabilă putere de rezistenţă, traversând generaţiile.          

Este cel mai bine vândut joc video din toate timpurile, cu 520 de milioane de copii vândute, potrivit The Tetris Company.

Citeşte ş: Permis pentru viitor. Se plătește școala de șoferi pentru tineri din medii defavorizate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Marian Vasile şi-a depus candidatura pentru fotoliul de primar...

Marian Vasile și-a depus, astăzi, candidatura pentru funcția de...

ȘTIRI GdS