12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn britanic a găsit o comoară într-un tanc sovietic cumpărat de pe internet

Un britanic a găsit o comoară într-un tanc sovietic cumpărat de pe internet

Un britanic pasionat de istorie care restaurează tancuri a cumpărat de pe internet un tanc sovietic despre care se spune că a fost capturat în Irak și adus înapoi în Marea Britanie de forțele britanice. Când l-a desfăcut a găsit în interior o comoară.

Tancul este un model sovietic, fabricat în China și folosit cu precădere în Orientul Mijlociu. Britanicul l-a găsit la vânzare pe internet și, pentru că e pasionat de vehicule militare, l-a cumpărat cu 50.000 de dolari. Știa că blindatul are o istorie tumultuoasă.

În 1990, tancul fusese folosit de armata irakiană și se presupune că a fost utilizat pentru a invada Kuweitul, pe vremea lui Saddam Hussein. La acea vreme, forțele irakiene, pe lângă faptul că invadau țara, se uitau și după obiecte scumpe

Britanicul plănuia să-l restaureze și a început să-l demonteze, împreună cu mecanicul său. În rezervorul de combustibil, cei doi au dat peste o adevărată comoară. Au găsit cinci lingouri din aur, care cântăreau între 5 și 8 kg fiecare.

După ce a cântărit și a filmat aurul, englezul a sunat la poliție. Oamenii legii au luat lingourile pentru investigații, iar bărbatului i-au dat o chitanță, care e păstrată acum într-un seif din Londra.

Citeşte şi: Femeie arestată după ce şi-a înjunghiat soţul în gât

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS