13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn bărbat a rămas fără pensie după ce a câștigat la loterie

Un bărbat a rămas fără pensie după ce a câștigat la loterie

Un bărbat, de 70 de ani, din Australia, a rămas fără pensie după ce a câștigat la Loto un premiu de 60.000 de dolari australieni (37.000 de euro), informează ȘtirileProTV.

După ce a aflat că a câștigat la loterie, Frank Kemmler și-a anunțat entuziasmat familia că vor pleca în vacanță.

„A fost un sentiment plăcut când mi-am verificat numerele. Am sunat familia. Am spus: „Împachetați, plecăm în vacanță!””, a declarat el, potrivit News.com.au.

Entuziasmul i-a pierit însă când a aflat că pensia îi va fi tăiată, deoarece câștigul la Loto, pe care îl va încasa în tranșe lunare, este considerat o formă de venit.

„A fost puțin de dezamăgire. Pe de o parte crezi că ai câștigat, dar pe cealaltă parte ți se ia. A fost atât de neașteptat, încât mi-a luat câteva zile să realizez că mi s-a tăiat (pensia – n.r) fără niciun motiv. Cam atât despre noroc”, a spus el.

Bărbatul a mai spus că ar fi ales să încaseze întreaga sumă odată, dar nu i s-a oferit această opțiune.

Kemmler este nevoit acum să plătească integral pentru consultațiile la medicul de familie și pentru medicamente, care erau acoperite anterior de stat, fiind pensionar.

Acesta a depus o nouă cerere pentru a primi pensia la 1 decembrie, dar angajații casei de pensii i-au spus că „sunt foarte ocupați” și că ar putea aștepta până la șase luni pentru a primi beneficiile.

Citește și: Român căutat de poliția din SUA, prins la Râmnicu Vâlcea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS