15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn pasager clandestin a supraviețuit călătoriei pe trenul de aterizare al unui avion, la -50 de grade Celsius

Un pasager clandestin a supraviețuit călătoriei pe trenul de aterizare al unui avion, la -50 de grade Celsius

Un pasager clandestin a fost găsit aproape înghețat de frig în cala unui avion care a zburat din Algeria la Paris. Bărbatul s-a ascuns în compartimentul trenului de aterizare și a fost găsit la finalul zborului în stare severă de hipotermie.

    Bărbatul cu hipotermie severă, despre care se crede că are peste 20 de ani, a fost găsit în timpul controalelor tehnice după ce zborul Air Algerie din Oran, Algeria, a aterizat pe aeroportul Paris Orly, au declarat procurorii pentru AFP, transmite news.ro.

    Pasagerul clandestin, care a supraviețuit unui zbor de mai bine de două ore, nu avea niciun act de identitate. A fost dus la spital în stare gravă, au spus ei.

    Avioanele comerciale navighează la o altitudine de 30.000 până la 40.000 de picioare, unde temperaturile scad în mod obişnuit la aproximativ -50 de grade Celsius. Lipsa de oxigen face ca supravieţuirea să fie puţin probabilă, pentru oricine călătoreşte într-un compartiment al trenului de aterizare, care nu este nici încălzit, nici sub presiune.

    Potrivit datelor Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA (FAA), 132 de persoane – cunoscute în industrie ca pasageri clandestini – au încercat să călătorească în compartimentele trenului de aterizare ale aeronavelor comerciale între 1947 şi 2021.

    Citește și: Vâlcea: Bătrân dat dispărut, găsit mort pe malul râului Otăsău

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS