7 C
Craiova
miercuri, 21 februarie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA murit actorul Ryan O'Neal, starul din „Love Story“

A murit actorul Ryan O’Neal, starul din „Love Story“

Actorul american Ryan O’Neal, cunoscut pentru rolurile din filmele lui Stanley Kubrick, „Love Story” şi „Barry Lyndon”, a murit vineri, la vârsta de 82 de ani, informează Agerpres.

„Este cel mai greu lucru pe care l-am avut vreodată de spus, dar asta este. Tatăl meu a murit liniştit astăzi”, a anunţat pe Instagram fiul său, Patrick O’Neal.

Ryan O’Neal a devenit faimos în 1970 după ce a jucat în „Love Story”, o poveste de dragoste în care a interpretat rolul unui student la drept de la Harvard care se îndrăgosteşte de o tânără nevoită să lucreze la bibliotecă pentru a-şi plăti studiile. Rolul i-a adus o nominalizare la Oscar.

Ulterior, el a mai jucat în special în „Barry Lyndon”, regizat de Stanley Kubrick în 1975, o satiră socială care explorează obiceiurile secolului al XVIII-lea.

O viață personală tumultoasă

Actorul a fost cunoscut şi pentru relaţia sa tumultoasă cu actriţa Farrah Fawcett, care a durat câteva decenii. Farrah Fawcett a a murit de cancer în 2009, în aceeaşi zi cu Michael Jackson.

După moartea actriţei, Ryan O’Neal s-a aflat în centrul unei dispute privind un portret al lui Farrah Fawcett semnat Andy Warhol, revendicat de Universitatea din Texas. După o bătălie în justiţie, un tribunal din California a recunoscut în 2013 că Ryan O’Neal este proprietarul portretului.

Actorul avusese anterior probleme cu legea. În 2009, el a fost condamnat la un program de dezintoxicare de 18 luni, după ce poliţia i-a arestat pe el şi pe fiul său Redmond şi a găsit metamfetamină în locuinţa lor din Malibu. 

Citește și: Anca Bordușanu, numită subprefect al județului Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS