16.2 C
Craiova
marți, 27 februarie, 2024
Știri de ultima orăMagazinŞi-a luat permisul după ce a dat proba teoretică de 60 de ori

Şi-a luat permisul după ce a dat proba teoretică de 60 de ori

Un britanic a picat de 59 de ori proba teoretică la examenul pentru obținerea carnetului de șofer. Cursantul a reușit a 60-a oară și a fost lăudat pentru perseverența „uimitoare”, conform Digi24.

Cursantul respectiv a cheltuit 1.380 de lire sterline pentru a susține proba teoretică, pentru care a alocat aproximativ 60 de ore la un centru de testare din Redditch și a precizat că „repetiția este cheia succesului.”

Cifrele transmise de Agenția pentru Standarde pentru șoferi și vehicule (DVSA) se referă la cei care au promovat examenul pentru permis în prima jumătate a anului 2023. Potrivit acestor date, alți cursanți au dat examenul de 53, 55 și, respectiv, de 57 de ori.

Proba teoretică pentru permis, tot mai greu de trecut

Fiecare examen la proba teoretică costă 23 de lire sterline și durează aproximativ o oră.

Camilla Benitz, directorul general al școlii de șoferi unde a fost semnalată această situație, a lansat o aplicație pentru a-i ajuta pe cursanți să se pregătească pentru examen: „Fără îndoială că este un test greu și hotărârea acestor cursanti de a trece proba este uimitoare. Poți subestima destul de ușor testul teoretic”.

Cifrele Departamentului pentru Transport din Marea Britanie arată că rata de promovare a testelor teoretice a scăzut de la 65% în perioada 2007-2008 la 44% în 2022-2023.

În 2012, un tânăr de 28 de ani a picat testul teoretic de 92 de ori.

În Marea Britanie, cursanții trebuie să treacă de proba teoretică înainte de examenul practic de condus. Testul teoretic constă în 50 de întrebări cu răspunsuri multiple și pentru a-l promova este nevoie de 43 de răspunsuri corecte. Acesta este urmat de un test care include 14 clipuri video cu diverse situații din trafic, pentru a testa abilitatea viitorilor șoferi de a sesiza pericolele.

Citește şi: Tânără reţinută după ce a bătut o adolescentă cu vătraiul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS