2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăMagazinO sticlă de whisky vechi de aproape un secol s-a vândut la licitaţie cu un preţ record

O sticlă de whisky vechi de aproape un secol s-a vândut la licitaţie cu un preţ record

O sticlă de whisky scoțian declarată drept „cea mai căutată” din lume s-a vândut sâmbătă cu aproape 2,2 milioane de lire sterline (2,7 milioane de dolari), un record de licitație pentru o sticlă de vin sau băuturi spirtoase, conform ABC.

Macallan Adami 1926 vândut la Sotheby’s din Londra, după un o luptă acerbă între potențiali cumpărători la telefon și în sală.

Doar 40 de sticle de The Macallan 1926 au fost îmbuteliate în 1986, după ce au fost învechite în butoaie de sherry timp de 60 de ani. Douăsprezece dintre sticle, inclusiv cea vândută sâmbătă, aveau etichete concepute de pictorul italian Valerio Adami.

Cel mai râvnit whisky

O altă sticlă din același butoi a fost vândută de Sotheby’s în 2019 pentru aproape 1,5 milioane de lire sterline, ceea ce a fost un record pentru vin sau băuturi spirtoase până sâmbătă.

„Macallan 1926 este singurul whisky pe care fiecare licitator vrea să-l vândă și fiecare colecționar dorește să-l dețină”, a declarat Jonny Fowle, șeful global de băuturi spirtoase Sotheby’s.

Sticla vândută sâmbătă este prima care a fost recondiționată de către distilerie înainte de licitație. Aceasta a inclus înlocuirea dopului și aplicarea adezivului nou pe colțurile etichetelor sticlelor.

Prețul final de 2.187.500 de lire sterline (2.714.250 USD) include o taxă cunoscută sub numele de „prima de cumpărător“ pe lângă prețul de vânzare de 1,75 milioane de lire sterline. Prețul a depășit cu mult estimarea înainte de vânzare, de 750.000 de lire sterline până la 1,2 milioane de lire sterline.

Ce parfum are whiskyul Macallan 1926

Și cum este un whisky de 2,7 milioane de dolari? Maestrul producător de whisky de la Macallan, Kirsteen Campbell, care a adulmecat băutura în timpul recondiționării, a spus că conține note de „fructe întunecate bogate, compot de cireșe negre alături de curmale lipicioase, urmate de stejar antic, dulce și intens”.

„Ciocolată neagră, melasă, ghimbir… notele continuă”, a spus ea. „A fost un moment foarte special să experimentez deschiderea acestui single malt iconic de 60 de ani, îmbuteliat pentru prima dată acum 37 de ani, și sper că noul custode se va bucura de același privilegiu”.

Citeşte şi: Un şofer băut a vrut să dea cu maşina peste poliţiştii care îl urmăriseră după ce nu vrusese să oprească

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS