17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn avion s-a întors din drum după ce un cal a scăpat din boxă şi n-a putut fi băgat la loc

Un avion s-a întors din drum după ce un cal a scăpat din boxă şi n-a putut fi băgat la loc

Un avion cargo belgian, care a decolat de la New York, a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul american din cauza unui cal. Acesta a scăpat din boxa dinăuntrul navei şi nu a putut fi băgat la loc de personal, scrie News.ro.

Calul ar fi reuşit să se dezlege, la o jumătate de oră după decolare. Avionul se afla deja la 9.500 de metri deasupra nivelului mării.

Pilotul aeronavei, un Boeing 747 aparţinând Air Atlanta Icelandic, a cerut autorizaţia să se întoarcă la New York, după ce echipajul nu a fost în măsură să asigure întoarcerea în siguranţă a calului în boxă.

”Nu avem probleme de zbor, dar trebuie să ne întoarcem la New York pentru că nu reuşim să încuiem calul”, a transmis pilotul turnului de control.

Pilotul a cerut ca pe aeroport, la aterizare, să fie prezent şi un veterinar.

Avionul a fost nevoit să deverseze aproximativ 20 de tone de carburant deasupra Oceanului Atlantic, înainte să poată ateriza.

El şi-a reluat zborul la puţin timp după ce s-a întors pe aeroportul din News York. A aterizat la Liège, în Belgia, în dimineaţa următoare, potrivit site-ului de specialitate FlightRadar24.

Citeşte şi: Trei tineri, încarcerați în Penitenciarul Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS