12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinJurnalist împuşcat mortal în timpul unei transmisiuni live pe Facebook

Jurnalist împuşcat mortal în timpul unei transmisiuni live pe Facebook

Un prezentator de radio din Filipine a fost împuşcat mortal în studioul său de acasă, în timpul unei transmisiuni live pe facebook. La crimă au asistat toţi cei care urmăreau emisiunea.

Un bărbat înarmat a intrat în studioul de radio al lui Juan Jumalon, un prezentator de ştiri cunoscut şi sub numele de DJ Johnny Walker, pretinzând că este un ascultător. El l-a împuşcat apoi pe jurnalist de două ori în timpul unei emisiuni matinale în direct în oraşul Calamba, a declarat poliţia.

Atacatorul a smuls lănţişorul de aur al victimei înainte de a fugi pe o motocicletă condusă de un alt bărbat care aştepta afară. Poliţiştii caută atacatorul şi încearcă să stabilească dacă atacul a avut legătură cu meseria victimei.

O înregistrare video a atacului îl arată pe Jumalon, de 57 de ani, făcând o pauză şi uitându-se în sus la ceva, în spatele camerei de filmat. Apoi se aud două focuri de armă. Jurnalistul se lasă pe spate în scaunul său, în timp ce se aude muzică de fundal. Jumalon a fost declarat mort în drum spre spital.

Atacatorul nu a fost văzut în transmisiunea live de pe Facebook. Poliţia a declarat că verifică dacă există vreo înregistrare a camerelor de securitate instalate în casă şi pe proprietăţile vecinilor.

Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine, un organism de supraveghere a libertăţii presei, a declarat că Jumalon este cel de-al 199-lea jurnalist ucis în această ţară începând din 1986.

Filipine este considerat de mult timp unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru jurnalişti.

Citeşte şi: Un şofer de 20 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu maşina în pădure

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS