25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinStudiu: Pisicile au sute de expresii faciale diferite

Studiu: Pisicile au sute de expresii faciale diferite

Potrivit unui nou studiu publicat, luna trecută, în revista Behavioural Processes, oamenii de știință americani au descoperit că pisicile au 276 de expresii faciale diferite atunci când interacționează între ele, transmite CNN.

„Studiul nostru demonstrează că comunicarea pisicilor este mai complexă decât s-a presupus anterior”, a declarat pentru CNN co-autorul studiului, Brittany Florkiewicz, psiholog la Lyon College din Arkansas, adăugând că descoperirile lor sugerează că domesticirea are un impact semnificativ asupra modului în care felinele își exprimă emoțiile. Florkiewicz a explicat că pisicile domestice sunt, de obicei, mai tolerante din punct de vedere social decât cele sălbatice, datorită modului în care trăiesc în apropierea oamenilor.

Potrivit cercetătorilor, domesticirea permite mai multe interacțiuni sociale între pisici. Pentru a strânge datele, ei au filmat 53 de pisici la o cafenea locală pentru pisici. Din cele 194 de minute de înregistrări video adunate, oamenii de știință au descoperit 186 de interacțiuni între feline.

 Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/animale/pisicile-au-276-de-expresii-faciale-diferite-comunicarea-lor-este-mult-mai-complexa-decat-credeam-2565417Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS