21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAustralia plănuiește să omoare mii de cai sălbatici

Australia plănuiește să omoare mii de cai sălbatici

Caii sălbatici amenință fauna sălbatică nativă a Australiei și trebuie omorâți, a transmis un ministru australian al mediului. Guvernul plănuiește să vâneze mii de cai din elicoptere, potrivit Insider.

„Sunt pur și simplu prea mulți cai sălbatici în Parcul Național Kosciuszko”, a spus Penny Sharpe, ministrul mediului din New South Wales. „Specii native amenințate sunt în pericol de dispariție, iar între ecosistemul este în pericol. Trebuie să luăm măsuri.” În jur de 19.000 de cai sălbatici, porecliți „brumbies”, se află în acest parc din sud-vestul Australiei, potrivit AFP. Obiectivul inițiativei este de a reduce populația de cai la 3.000 până în 2027.

Peste 400.000 de cai sălbatici, pe întreg teritoriul Australiei

„Nu a fost o decizie ușoară – nimeni nu vrea să omoare cai sălbatici”, a adăugat Sharpe. Pe întreg teritoriul Australiei, ar fi peste 400.000 de cai sălbatici. Autoritățile australiene au mai încercat să reducă populația de cai sălbatici apelând la metoda împușcatului din elicoptere.

În 2000, peste 600 de cai au fost împușcați în trei zile

În 2000, peste 600 de cai au fost împușcați în trei zile, potrivit The Independent. Criticile care au izbucnit din partea publicului a dus la oprirea acestei practici timp de două decenii. Vânătoarea din elicopter a fost luată din nou în considerare după ce oficialii responsabili cu protejarea mediului au încercat fără succes să reducă populația de cai sălbatici folosind capcane și domesticind din nou o parte din animale, potrivit ABC.

Citeşte şi: Permisul pentru categoria B, valabil și pentru unele motociclete

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS