5.1 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăMagazinBiserică din Belgia transformată în supermarket Mega Image

Biserică din Belgia transformată în supermarket Mega Image

Grupul belgian Delhaize, care deţine reţeaua de magazine Mega Image, a devenit, pentru 99 de ani, proprietarul Bisericii Sfânta Ana din oraşul Gent. Grupul a confirmat informația că vrea să o transforme în supermarket.

Brandul dorea de mai mulţi ani să înfiinţeze un supermarket, un restaurant şi un bar de vinuri în clădirea bisericii. Actul de concesionare a fost semnat luni, după proteste fără succes din partea locuitorilor. Contractul de cesionare acoperă o perioadă de 99 de ani. După această perioadă, oraşul Gent va deveni din nou proprietar al bisericii.

Delhaize asigură că va respecta identitatea bisericii şi că nu va instala publicitate stridentă pe faţada clădirii. Lucrările vor începe în 2024 şi vor consta în restaurarea faţadei şi a interiorului bisericii.

Lanţul a obţinut o subvenţie de 3 milioane de euro de la regiunea flamandă pentru a efectua o renovare completă a clădirii. Toate elementele culturale şi istorice vor fi păstrate, a dat asigurări Roel Dekelver, purtător de cuvânt al companiei.

Citește și: Un șofer beat a scăpat nevătămat după ce a lovit două capete de pod și i-a luat mașina foc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS